ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αναταραχή για τη διανομή εκτάσεων της Κάρλας

αναταραχή-για-τη-διανομή-εκτάσεων-της-543122

Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης υπογραμμίζει ο δημοτικός σύμβουλος Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου

Την πλήρη αντίθεσή του απέναντι στη διανομή των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Κάρλας με δημοπρασία διατυπώνει εγγράφως ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ρήγα Φεραίου Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνάντησης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση. Βασικό ζητούμενο είναι για τον ίδιο «όλοι μαζί (Υπουργείο, Περιφέρεια, Δήμος, αγρότες, κτηνοτρόφοι) να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Παπαϊωάννου, υπενθυμίζεται ότι λόγω του ότι «τα κτήματα της Κάρλας που πρόκειται να παραχωρηθούν και ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας είναι σχεδόν όλα εντός των ορίων του Δήμου Ρήγα Φεραίου είχε ζητηθεί από την Περιφέρεια ότι πριν αποφασίσει τον τρόπο παραχώρησης, να λάβει υπόψη την άποψη του Δήμου. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποφάσισε ότι τα κτήματα της Κάρλας θα δοθούν με τη μέθοδο της δημοπρασίας».

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η πρόθεση της Περιφέρειας ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συνεδρίασε και με την ομόφωνη εισηγητική απόφαση 93-7/4/2015 αποφάσισε την επαναφορά του καθεστώτος που ίσχυε πριν το 2012.

Για την απόφαση αυτή του Δήμου Ρήγα Φεραίου έχει είδη ενημερωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και αναμένεται συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του, ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει ότι «το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και έχει φέρει τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους των χωριών Κανάλια, Κεραμίδι, Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο, Κερασιά και Κάπουρνα» οι οποίοι «παρακολουθούν με αγωνία το θέμα και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να μην αφήσουν να χαθεί ούτε στρέμμα».

Βασικό ζητούμενο είναι η επαναφορά του νόμου 4061, ο οποίος «εκτός από τον τρόπο της δημοπρασίας αναφέρει και άλλους τρόπους ποιο δίκαιους, εξασφαλίζοντας ότι τα κτήματα αυτά θα πάνε και πάλι στους παρακάρλιους ακτήμονες. Επίσης δίδεται η δυνατότητα να υπάρξει δέσμευση της εκμετάλλευσης με σιτηρά έτι ώστε να εξασφαλισθεί και η κτηνοτροφία» σημειώνει ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος. Κλείνοντας, ο κ. Παπαϊωάννου εκφράζει την ελπίδα ότι «στη συνάντηση που αναμένουμε με τους υπεύθυνους, θα μπορέσουμε να τους πείσουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου