ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εξι έργα Leader στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

εξι-έργα-leader-στο-δήμο-ρήγα-φεραίου-520216

Δημοπρατούνται με συνολικό προϋπολογισμό 270.000 ευρώ

Μέσα στον Ιανουάριο θα δημοπρατηθούν τα έξι έργα Leader στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, τα οποία θα τονώσουν ακόμη περισσότερο την τοπική οικονομία, καθώς ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 270.000 ευρώ.

Παράλληλα πρόκειται για έργα που θα συμβάλλουν πολύπλευρα στην ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και στην ενδυνάμωση της έλευσης επισκεπτών.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο του προγράμματος Leader συνεργάζεται με την Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου που διαχειρίζεται την όλη χρηματοδοτική δράση, καθώς και τους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Βόλου και Αλμυρού για την υλοποίηση παρεμβάσεων που σχετίζονται με τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τις στοχευμένες παρεμβάσεις στο περιβάλλον, όπως η δημιουργία δικτύου μονοπατιών.

Πριν μερικές ημέρες ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης με την Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η δημοπράτηση των έξι έργων και οι ανάδοχοι εργολάβοι να ξεκινήσουν τις εργασίες.

Από τη Δημοτική Αρχή εκτιμάται ότι μέσα στον Ιανουάριο θα έχουν δημοπρατηθεί τα έξι έργα.

Πιο αναλυτικά τα έργα του Δήμου Ρήγα Φεραίου που εντάχθηκαν στο Leader, είναι τα εξής: 1) Διαμόρφωση Μουσείου Ριζομύλου, 2) Ανακαίνιση λαογραφικού Μουσείου Στεφανοβικείου, 3) Δημιουργία δικτύου μονοπατιών Κερασιά και Βένετο, 4) Σήμανση αξιοθέατων, 5) Ανακατασκευή τρανής βρύσης στο Κεραμίδι, 6) Ενίσχυση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως: «το Leader αποδεικνύεται ένα πολύ σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και την υλοποίηση έργων που σχετίζεται με την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική εξέλιξη στην ύπαιθρο. Ως Δήμος Ρήγα Φεραίου αναπτύξαμε πολύ καλή συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου, αλλά και το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, καθώς και τους υπόλοιπους Δήμους, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις που θα τονώσουν την πολιτιστική, τουριστική και κοινωνική ταυτότητα του τόπου μας».

Στο μεταξύ ήδη πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ρήγα Φεραίου η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τη νέα προκήρυξη του προγράμματος Leader που αφορά τόσο τους ιδιώτες.

Η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε ότι και στη νέα προκήρυξη του προγράμματος Leader ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα καταβάλλει προσπάθειες, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δράσεις σε συνεργασία με άλλους Δήμους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου