ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παραδοσιακός ξενώνας στο Δ.Δ. Καναλίων

παραδοσιακός-ξενώνας-στο-δ-δ-καναλίων-851206

Παραδοσιακός ξενώνας θα κατασκευαστεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καναλίων. Θα περιλαμβάνει 42 δίκλινα και βοηθητικούς χώρους ενώ θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο ΣΔΙΤ στο πλαίσιο του έργου «κατασκευή παραδοσιακού ξενώνας στο Δ.Δ. Καναλίων και βοηθητικών εγκαταστάσεων κωπηλατοδρομίου Κάρλας».

Ήδη έχει παρουσιαστεί στην επιτροπή παρακολούθησης η πρόταση της αναδόχου εταιρίας για τη σύνταξη της μελέτης για την κατασκευή ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην περιοχή των Καναλίων του Δήμου Κάρλας.
 
Σύμφωνα με όσα προτάθηκαν προβλέπεται ο παραδοσιακός ξενώνας να έχει 42 δίκλινα δωμάτια ενώ όλοι οι ωφέλιμοι χώροι του θα καταλαμβάνουν 5.900 τ.μ. Σε αυτό το χώρο περιλαμβάνεται η κατασκευή και λειτουργία εστιατορίου, καφέ – μπαρ αλλά και όλων των υπηρεσιών που παρέχονται από τα ξενοδοχεία.
 
Οι υπόγειοι και βοηθητικοί χώροι του παραδοσιακού ξενώνα θα καταλαμβάνουν 1.000 τ.μ. ενώ όλος ο περιβάλλον χώρος που θα αναπτυχθεί το συγκρότημα καλύπτει 19 στρέμματα.
 
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό εγχείρημα καθώς αυτή την στιγμή στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει κατάλυμα. «Με την επαναλειτουργία της λίμνης οι προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του δήμου Κάρλας είναι σίγουρες. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένα κατάλυμα οπότε και είναι αναγκαία η κατασκευή του ξενώνα», αναφέρει η πολιτική μηχανικός και μηχανικός του δήμου Κάρλας Αποστολία Κατσιούρα.
 
Να αναφερθεί εδώ πως στην πρόταση καταγράφονται και σενάρια εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επενδυτές και ως ελκυστικότερη πρόταση για τα χρόνια μίσθωσης κρίθηκε αυτή των 35 ετών καθώς αυτό είναι περίπου το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την απόσβεση του κόστους κατασκευής το οποίο και υπολογίζεται στα 13,5 εκ. ευρώ.
 
Από τη νέα αυτή επένδυση θα δημιουργηθούν περίπου 40 νέες θέσεις εργασίας ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως έχουν ήδη δοθεί οι άδειες από την αρχαιολογική υπηρεσία και το δασαρχείο.
 
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση της περιοχής ενώ σε αυτό πεποίθηση αποτελεί πως θα συμβάλλει η κατασκευή του κωπηλατοδρομίου.
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου