ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προσωρινή η μετακίνηση γιατρών στην Αλόννησο

προσωρινή-η-μετακίνηση-γιατρών-στην-α-514910

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου που εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πρόσληψη νέου γιατρού στο Περιφερειακό ιατρείο της Αλοννήσου, θα διατηρηθεί το καθεστώς «μετακίνησης» γιατρών από άλλα περιφερειακά ιατρεία της Μαγνησίας.

Τη διαβεβαίωση αυτή παρείχε χθες ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κων. Καραμπάτσας, με αφορμή το θέμα που ανέδειξε προχθές ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς που υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται τα κενά, αποδυναμώνοντας άλλα περιφερειακά ιατρεία.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, αναφερόμενος στο θέμα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ότι υπάρχει λίστα εννιά γιατρών που έχει προγραμματιστεί να μετακινηθούν για μία εβδομάδα έκαστος από όλα τα περιφερειακά ιατρεία και τα Κ.Υ., προκειμένου να καλύψουν το κενό που προέκυψε στην Αλόννησο, μετά τη συνταξιοδότηση του γιατρού που απασχολούνταν στο περιφερειακό ιατρείο του νησιού.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Διοικητή, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και με τη συμβολή της δημοτικής αρχής Αλοννήσου, έχει εξασφαλιστεί η διαμονή των γιατρών, προκειμένου να μην προκύψουν άλλα προβλήματα. «Η μετακίνηση αυτή για μία εβδομάδα εννιά γιατρών συνολικά, είναι μία λύση που επιλέχτηκε προσωρινά, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η Αλόννησος. Εκτιμούμε ότι μέχρι τις αρχές Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης νέου γιατρού στο νησί και έτσι θα σταματήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα μετακίνησης εκ των έσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμπάτσας.

Οσον αφορά τις αντιδράσεις, όπως τονίζονταν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, που έχουν εκφραστεί από την περιοχή του Πτελεού, ο Διοικητής του ΓΝΒ σημείωσε ότι για μία εβδομάδα, οι κάτοικοι του Πτελεού θα εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας του Αλμυρού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου