ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου στην Κάρλα

ολοκλήρωση-του-αρδευτικού-δικτύου-στ-478597

Η ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου αποτελεί ένα από τα άμεσα και σημαντικά έργα της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας που θα πρέπει να ολοκληρωθούν, επισημαίνει η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου αναφορικά με την εξέλιξη της ένταξης του σημαντικού αυτού περιβαλλοντικού έργου στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου βρέθηκε πριν μερικές ημέρες στο Υπουργείο Υποδομών για το θέμα της Κάρλας υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Παράλληλα ανέφερε πως θα πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι παρεμβάσεις, ώστε να εξασφαλίζεται η ροή του νερού προς τον ταμιευτήρα και να μην επαναληφθούν φαινόμενα η στάθμη του νερού να έχει πέσει σημαντικά.

Όπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου «η ανάθεση των αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο Υποδομών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς για πρώτη φορά οι τοπικοί φορείς αναλαμβάνουν να ολοκληρώσουν το πολύ σημαντικό αυτό περιβαλλοντικό έργο, μοναδικό σε όλα τα Βαλκάνια. Είναι δεδομένο πως το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί με τη δέουσα ευαισθησία και ενεργοποίηση και ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα τα αποτελέσματα θα φανούν. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στα διοικητικά όρια του οποίου εξελίσσεται το σπουδαίο αυτό έργο, έχει όλη τη διάθεση και τη δυναμική να συνεισφέρει πάντοτε στο πλαίσιο της προάσπισης του περιβάλλοντος και των θετικών προοπτικών των τοπικών κοινωνιών και πιστεύουμε ακράδαντα πως μέσα από την επανεκκίνηση και ολοκλήρωση των εργασιών θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας. Είμαστε στη διάθεση της Περιφέρειας για συνεργασία και συνέργεια, ώστε άμεσα ο τόπος να δει τα πλεονεκτήματα από τη λειτουργία του έργου στο οικοσύστημα, την οικονομία, τον πολιτισμό, την κοινωνία.

Παράλληλα πρόσθεσε πως «αποτελεί άμεσης και κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής έργο, η ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου καθώς αφορά το σύνολο των αγροτών οι οποίοι για δεκαετίες ολόκληρες ταλαιπωρούνται από τις γεωτρήσεις που αφενός προκαλούν περιβαλλοντική ζημία και υποβάθμιση του υδροφόρου ορίζοντα, αφετέρου οδηγούν τον αγρότη σε αφαίμαξη του εισοδήματός του, καθώς επιβαρύνεται οικονομικά από τις δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης των γεωτρήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου