ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Οδικό χάρτη για το Δήμο

οδικό-χάρτη-για-το-δήμο-478054

Τη διακήρυξη αρχών και θέσεων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Κωνσταντίνος Γ. Παπαποστόλου. Η διακήρυξη αρχών χωρίζεται σε τρεις ενότητες και περιλαμβάνει την εσωτερική λειτουργία του Δήμου, σχέση προς θεσμικά όργανα και προς τρίτους, περιβάλλον και επιχειρηματικότητα

Μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής : «Ενεργούμε με πλήρη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων και στη λειτουργία του Δήμου, επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση των Μειοψηφιών που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναβαθμίζουμε το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου, θεσπίζοντας εσωτερικό έλεγχο υλοποίησης των αποφάσεων του, σε ετήσια βάση.

Καθιστούμε τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου καθώς και των υπαλλήλων που εργάζονται σ αυτές, μέσα από τη δημιουργία ενός συστήματος ολικής ποιότητας, μοχλό παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς όλους τους Δημότες. Η αντιδικία με τους υπαλλήλους είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Είμαστε Δημοτική Αρχή προσβάσιμη στο Δημότη και επιδεικνύουμε Κοινωνική ευαισθησία χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, Εισάγουμε το θεσμό της «ανοιχτής θύρας» μία ημέρα το χρόνο, όλων των υπηρεσιών του Δήμου, για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με αυτούς, Δημιουργούμε δίκτυο εθελοντισμού έχοντας ως πρότυπο το εθελοντικό Κίνημα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, με την ενεργή συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής και των φορέων της περιοχής, Φροντίζουμε για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου και συνεργαζόμαστε χωρίς αποκλεισμούς με όλα τα Τοπικά Συμβούλια του Προστατεύουμε το περιβάλλον αφενός και αφετέρου δημιουργούμε προϋποθέσεις εγκατάστασης και λειτουργίας επιχειρήσεων στα διοικητικά όρια του Δήμου, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και μείωση της ανεργίας. Επιβραβεύουμε επιχειρήσεις που κάνουν πράξη την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (Ε.Κ.Ε.) και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου. Δίνουμε προτεραιότητα στην καθημερινότητα του πολίτη, Ανοίγουμε διάλογο με τη Νεολαία και τη μαθητική κοινότητα και αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία τις ανάγκες της. Εκχωρούμε αρμοδιότητες με παράλληλη ανάληψη ευθυνών και κρινόμαστε για την αποδοτικότητα μας από τους πολίτες.

Αναγνωρίζοντας το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργούμε, υποσχόμαστε αυτά που μπορούμε και πραγματοποιούμε αυτά που υποσχόμαστε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου