ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παραμένει ο κόκκινος συναγερμός για τις πυρκαγιές

παραμένει-ο-κόκκινος-συναγερμός-για-τ-459349

Σε πλήρη επιφυλακή νύχτα και μέρα παραμένει η Πολιτική Προστασία του Δήμου με στόχο την αποτροπή και την άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών.

«Οφείλουμε να παραμένουμε σε πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό. Τις επόμενες ημέρες, όπως μέχρι τώρα, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να απέχουμε από κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς. Η συνεργασία όλων μας είναι απολύτως απαραίτητη», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Παλληκάρης.

Η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους προκειμένου να αποφευχθούν ενέργειες πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες υπαίθρου. Επίσης, οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Συστήνει επίσης σε περίπτωση που αντιληφθούν καπνό να τηλεφωνούν άμεσα στο 199 (χωρίς χρέωση) δίνοντας τα στοιχεία τους και όσα περισσότερα στοιχεία για την πυρκαγιά.
Τέλος, προτρέπει τους πολίτες σε περίπτωση που διαταχθεί εκκένωση του οικισμού να υπακούσουν στις εντολές των αρχών και να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Κάλεσμα για εθελοντές

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου απευθύνει κάλεσμα για εθελοντές πυροσβέστες

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Αν είσαι 18-55 ετών, σε ενδιαφέρουν η δράση και η προσφορά στο περιβάλλον και τον συνάνθρωπο, κάνε αίτηση μέχρι 30/9 και εξασφάλισε πιστοποιημένη εκπαίδευση, ασφαλιστική κάλυψη, βαθμολογική εξέλιξη, δυνατότητα εισαγωγής στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2425024870».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου