ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αγροτικός διανομέας στον Αγ. Γεώργιο Φερών

αγροτικός-διανομέας-στον-αγ-γεώργιο-φ-449216

Παράπονα και διαμαρτυρίες στην τοπική κοινωνία προκάλεσε η κατάργηση του ταχυδρομικού πρακτορείου του Αγίου Γεωργίου Φερών, με τους κατοίκους να επισημαίνουν ότι δεν είναι εύκολο, ειδικά για όσους κατοικούν σε απομακρυσμένα σημεία, να μεταβαίνουν στο κατάστημα όπου εναποτίθεται η αλληλογραφία.

Κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου Φερών που επικοινώνησαν με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εξέφρασαν το παράπονό τους, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει 1.000 περίπου κατοίκους, οι οποίοι πρέπει να εξυπηρετούνται ανά πάσα στιγμή. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Οικονομίδης, κάτοικος του Αγίου Γεωργίου Φερών «αντιλαμβάνεστε ότι γίνεται δυσκολότερη η καθημερινότητα, ειδικά των κατοίκων που είναι μεγαλύτερης ηλικίας». Το αίτημα που διατυπώνουν από κοινού οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου Φερών προς τη διοίκηση του Ταχυδρομείου, είναι να αναθεωρήσει την απόφαση που έλαβε και να θέσει εκ νέου σε λειτουργία το τοπικό ταχυδρομικό πρακτορείο.

Ερωτηθείς σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του καταστήματος ΕΛΤΑ Βόλου, Κώστας Καπάτος, τόνισε ότι με απόφαση της διοίκησης καταργήθηκε το ταχυδρομικό πρακτορείο του Αγίου Γεωργίου Φερών, αλλά η περιοχή δεν παραμένει ακάλυπτη, καθώς εξυπηρετείται από αγροτικό διανομέα δύο φορές την εβδομάδα.

Η διανομή πραγματοποιείται, πλέον, σε προκαθορισμένα σημεία, την πλατεία και το πρώην κοινοτικό κατάστημα, απ’ όπου μπορούν να παραλαμβάνουν την αλληλογραφία τους οι κάτοικοι. «Επί της ουσίας άλλαξε ο τρόπος ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, διότι ο ΕΛΤΑ είναι υποχρεωμένος να παρέχει καθολικές ταχυδρομικές υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα. Κατά συνέπεια, δεν μένει ακάλυπτη σε καμία περίπτωση η συγκεκριμένη περιοχή», όπως υπογράμμισε ο ίδιος.

Επιπροσθέτως, ο διευθυντής του Ταχυδρομείου Βόλου σημείωσε ότι είναι ευθύνη του Δήμου Ρήγα Φεραίου να τοποθετήσει γραμματοθυρίδες για την εξυπηρέτηση του κόσμου. «Μέχρι το 2014 τοποθετούσαμε εμείς τις γραμματοθυρίδες, αλλά υπάρχει υπουργική απόφαση με την οποία η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ορίζει ότι οι δήμοι πρέπει να επιβεβαιώσουν με επιστολή τους στην υπηρεσία την ανάγκη τοποθέτησης γραμματοθυρίδων όπου θεωρούν οι ίδιοι ότι μπορεί να είναι προσβάσιμες», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Καπάτος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου