ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Με επιτυχία η φιλανθρωπική εκδήλωση του Σουρλιγκείου Ιδρύματος Καναλίων

με-επιτυχία-η-φιλανθρωπική-εκδήλωση-τ-417732

Σε νέα τροχιά ανάπτυξης το Ιδρυμα, μετά τις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν

Με συγκινητική ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου η φιλανθρωπική εκδήλωση του Σουρλιγκείου Ιδρύματος Καναλίων στους φιλόξενους χώρους του ξενοδοχείου Xenia, με σκοπό τη στήριξη του Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο διευθυντής του Γηροκομείου Καναλίων, Ιωάννης Μόσχος, ο οποίος τόνισε ότι «μετά την πρόσφατη δοκιμασία, το Ιδρυμα προχώρησε σε πρωτοβουλίες που το έθεσαν σε νέα τροχιά ανάπτυξης, όπως η συγκρότηση νοσηλευτικής και κοινωνικής υπηρεσίας, η πρόσληψη νέου προσωπικού, η δημιουργία γραφείου του Ιδρύματος στο Βόλο, η καθιέρωση Επιτελικού Ιατρικού Συμβουλίου για την προσφορά ολοκληρωμένης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους τροφίμους μας. Παράλληλα με τη γενναία χορηγία του επιφανούς εφοπλιστή Αθανασίου Μαρτίνου, υλοποιείται και σε λίγο θα ολοκληρωθεί το έργο της πλήρους εξωτερικής ανακαίνισης του κτηριακού συγκροτήματος του Γηροκομείου μας ύψους 140.000 ευρώ. Από τη θέση αυτή για άλλη μια φορά ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμπολίτες μας που εμπιστεύονται στο Ίδρυμά μας τα αγαπημένα συγγενικά τους πρόσωπα. Όλους τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές και ευεργέτες που καθημερινά στηρίζουν υλικά και οικονομικά το Ίδρυμά μας», σημείωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και συστηματική εργασία, να αγωνιζόμαστε έτσι ώστε το Γηροκομείο Καναλίων να εκπληρώνει το σκοπό του, φιλοξενώντας μέσα σε μια οικογενειακή ατμόσφαιρα αλλά και σε ένα ασφαλές και άρτια εξοπλισμένο χώρο, γέροντες και γερόντισσες, ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, στηρίζοντας την τρίτη ηλικία και ανακουφίζοντας τον ανθρώπινο πόνο».

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιγνάτιος, εξήρε το ρόλο που διαδραματίζει το Γηροκομείο ως ένας χώρος που προσφέρει θαλπωρή, αγάπη, στήριξη και ασφάλεια στους τροφίμους του.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την προσφορά γιορταστικού δείπνου και ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που απέδωσαν με μοναδικό τρόπο δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες της πόλης μας ο μουσικολόγος, καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο του Βόλου και πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, Βασίλειος Αγροκώστας, και η μουσικολόγος, διδάκτωρ Βυζαντινής Μουσικολογίας, καθηγήτρια πιάνου και δομεστίκαινα του Γυναικείου Χορού Ψαλτριών «Αι Άδουσαι», Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη,.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Μαγνησίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και Αθανάσιος Λιούπης, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης οι πρόεδροι Συλλόγων και άλλων φορέων, επιχειρηματίες, δικηγόροι, ιατροί, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων.

Με την παρουσία τους εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς το Γηροκομείο Καναλίων, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον εκσυγχρονισμό και την εύρυθμη λειτουργία του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου