ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επιχείρηση κατ’ οίκον εμβολιασμοί  

επιχείρηση-κατ-οίκον-εμβολιασμοί-401102

Μπορεί τα επιδημιολογικά δεδομένα στον Δήμο Ρήγα Φεραίου να δείχνουν ύφεση στην πανδημία, μετά από έξαρση που προκάλεσε συρροή κρουσμάτων το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου, όμως η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του γενικού πληθυσμού εξακολουθεί να προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι σε όλο το φάσμα των ηλικιών το ποσοστό των εμβολιασμών δεν ξεπερνά το 30%, ενώ αρνητική πρωτιά καταγράφεται στις πολύ νεαρές ηλικίες και στους ηλικιωμένους.

Οι κοινωνικές δομές του δήμου ενόψει του χειμώνα θέλοντας να συμβάλλουν, με κάθε μέσο και τρόπο, στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την επιστροφή στην κανονικότητα αποφάσισαν να συμμετέχουν έμπρακτα το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών – επιχείρηση «Ελευθερία», προστατεύοντας τον ευάλωτο πληθυσμό του δήμου που επιθυμεί να εμβολιαστεί.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, θα πραγματοποιούν εμβολιασμούς κατ’ οίκον σε ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία, ανήμπορους και μοναχικούς ανθρώπους που αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται από κινητές μονάδες, οι οποίες στελεχώνονται με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου έχουν ήδη ανοίξει μητρώο όπου καταγράφονται όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού που θα πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Όσοι κάτοικοι επιθυμούν να εμβολιαστούν κατ’ οίκον ή οι στενοί συγγενείς τους, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά.

Πληροφορίες δίνονται καθημερινά στο τηλ. 2425023794 ώρες: 08.00 – 13.00.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατ’ οίκον εμβολιασμός γίνεται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου