ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αναδείχτηκαν οι νικητές του διαγωνισμού τεχνών

αναδείχτηκαν-οι-νικητές-του-διαγωνισ-386275

Πραγματοποιήθηκε η ανάδειξη των νικητών του επετειακού πανελλήνιου διαγωνισμού τεχνών που διοργάνωσε ο δήμος Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Ο διαγωνισμός αφορούσε στις κατηγορίες: φωτογραφία, ζωγραφική, λογοτεχνικό κείμενο, ποίηση και ταινία μικρού μήκους με θέμα την ελληνική Επανάσταση.

Διήρκησε από 1 Απριλίου 2021 έως 31 Αυγούστου 2021 και απευθυνόταν σε ενήλικες και σε μαθητές.

Για την κάθε κατηγορία συστάθηκε αντίστοιχη κριτική επιτροπή με γνώσεις του αντικειμένου.

Οι νικητές του διαγωνισμού είναι οι εξής:

Α. Ποίηση: Κολτσάκη Μαρία, Πάτας Γεώργιος, Βουλάγκας Αθανάσιος

Β. Διήγημα: Καραβασίλη Ελένη, Ηλιάδη Μαρία

Γ. Φωτογραφία: Γιώργος Μπλούκας, Βασιλική Τράκη

Δ. Βίντεο: 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, 1ο Νηπιαγωγείο Βελεστίνου, 1ο Νηπιαγωγείο Βελεστίνου

Ε. Ζωγραφική: Ηλίας Νάτσιος, έργο «Ρήγας Βελεστινλής», (Γυμνάσιο Βόλου), Μουχιούτη Κων/να, Ηλιάδη Μαρία

ΣΤ. Ζωγραφική (μικρότερες ηλικίες): 1ο Νηπιαγωγείο Βελεστίνου, Γιάννης Κοσμάς, Βασίλης – Παναγιώτης Στεργίου (10 ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας).

Στη βράβευση υπήρξαν τιμητικά έπαθλα (σχετικά με τη μεγάλη ιστορική φυσιογνωμία του Ρήγα Βελεστινλή και την ευρύτερη περιοχή του δήμου) και έπαινοι για τους τρεις πρώτους νικητές. Ο κάθε συμμετέχων έλαβε βεβαίωση συμμετοχής.

Η επιτροπή απαρτιζόταν από τους Διονύσιο Λεϊμονή – φιλόλογο, συγγραφέα, Νίκη Σβολιαντοπούλου – φωτογράφο, Γιώργο Καρτσώνα – φωτογράφο, Νίκο Παππά – εκπαιδευτικό, κριτικό κινηματογράφου και Λάμπρο Μπόκα -Ζωγράφο

Οι απονομές των βραβείων έγιναν από τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα και την υπεύθυνη εθελόντρια και συντονίστρια της ανωτέρω δράσης Καλλιόπης Μακρονάσιου, εκπαιδευτικό, οι οποίοι συνεχάρησαν τους επιτυχόντες και ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι προέρχονταν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και από την Κύπρο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βελεστίνου, Γιώργος Παπατόλιας, οι τοπικοί σύμβουλοι Βελεστίνου, Χρήστος Κολοκοτρώνης και Χρήστος Σπαθής και ο δημοτικός σύμβουλος, Αποστόλης Παπατόλιας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου