ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δέσμευση για λύση υπέρ των κατοίκων Κεραμιδίου και Βένετου

δέσμευση-για-λύση-υπέρ-των-κατοίκων-κε-361872

Δέσμευση του κ. Ιγνατίου για οριστική διευθέτηση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τις κτηματικές εκτάσεις

Την δέσμευση ότι θα δοθεί οριστική λύση στο αίτημα των κατοίκων Κεραμιδίου και Βενέτου, έδωσε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα διευθετηθεί οριστικά και υπέρ τους, το ζήτημα που αφορά την κτηματική τους περιουσία.

Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, ο Σεβασμιώτατος κατέστησε σαφή την πρόθεσή του να δοθεί λύση υπέρ των κατοίκων, «με νομιμότητα και μονιμότητα» όπως είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι αυτή είναι η εντολή του και σε αυτή την κατεύθυνση εργάζονται οι νομικοί σύμβουλοι της οικονομικής υπηρεσίας της Ιεράς Συνόδου και της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Αναπτύσσοντας με σαφήνεια τις θέσεις του, με αφορμή την διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των κατοίκων των δύο περιοχών και της Μονής Φλαμουρίου, για την κυριότητα των 15.000 στρεμμάτων σε Κεραμίδι και Βένετο, ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Ηρθε επιτέλους η ώρα αυτό το θέμα να βρει την οριστική του λύση. Αυτό όμως πρέπει να γίνει πρώτα – πρώτα με νομιμότητα, διότι και η Μονή και η επιβλέπουσα Μητρόπολη και η Ιερά Σύνοδος με την οικονομική υπηρεσία, διότι και αυτή έχει μερίδιο εκεί, είμαστε διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες».

Παραθέτοντας ευθαρσώς την θέση του, δήλωσε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια υπέρ των κατοίκων. «Η λύση που πρέπει να δοθεί υπέρ των κατοίκων, αναμφισβήτητα, να έχει μονιμότητα δηλαδή να μην είναι αναστρέψιμη. Τουλάχιστον σε ότι μας αφορά και είμαι σύμφωνος και σίγουρος ότι και αυτό θα έρθει και από την πλευρά της Ιεράς Συνόδου» τόνισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου