ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Υποβολή αιτήσεων στο κοινωνικό παντοπωλείο  

υποβολή-αιτήσεων-στο-κοινωνικό-παντο-357711

Η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Ρήγα Φεραίου συνεχίζεται.

Αιτήσεις γίνονται καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι στην έδρα του κοινωνικού παντοπωλείου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 4 (έναντι πλατείας Ρολογιού στο Βελεστίνο).

Για να καταστούν δικαιούχοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή ομογενείς ή αλλοδαποί, νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα, μόνιμοι κάτοικοι Δήμου Φεραίου.

Οσον αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια ισχύουν τα εξής: Εξαμηνιαίο εισόδημα: Ενήλικας 1.900 ευρώ. Για κάθε ενήλικο μέλος προστίθεται το ποσό των 850 ευρώ και για κάθε ανήλικο μέλος 600 ευρώ. Η συνολική φορολογητέα αξία ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τις 115.000€ κατ’ άτομο, προσαυξημένη κατά 20.000€ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000€ για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο.

Σε περίπτωση αναπηρίας η απόφαση ΚΕΠΑ, σε περίπτωση διαζυγίου το διαζευκτήριο, σε περίπτωση χηρείας ληξιαρχική πράξη θανάτου, σε περίπτωση που το μονήρη άτομο ή οποιοδήποτε μέλος της αιτήτριας οικογένειας λαμβάνει οποιοδήποτε βοήθημα ή/και σύνταξη ή/και άλλη κρατική παροχή, σχετική βεβαίωση λήψης. Τέλος επίσημη ιατρική γνωμάτευση, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας, ή οποιοδήποτε έγγραφο ή στοιχείο αποδεικνύει την έκτακτη κατάσταση.

Να σημειωθεί πως παράλληλα με τα προαναφερθέντα γίνεται κοινωνική έρευνα από τον δήμο προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων και της οικογένειάς τους σε ειδικές περιπτώσεις.

Διευκρινίζεται πως δικαιούχοι που μετέχουν ως ωφελούμενοι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα δικαιούχοι και λήπτες των αγαθών και παροχών του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2425023794.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου