ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκδήλωση για την παρουσίαση της ΚΑΡΠΑ στο Βελεστίνο

εκδήλωση-για-την-παρουσίαση-της-καρπα-352105

Εκδήλωση για την παρουσίαση της καρδιακής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο, προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν πάνω σε θέματα καρδιακής ανακοπής και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, μίας διαδικασίας που μπορεί να βοηθήσει ένα θύμα σε καρδιακή ανακοπή να επιβιώσει.

Η εκδήλωση έγινε με τη μέριμνα του δήμου και των κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ την ενημέρωση των πολιτών ανέλαβαν η γιατρός Κατερίνα Παπατόλιου, επιμελήτρια Β΄ του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου και ο διασώστης Βαλάντης Τσιώτας.

Επίσης, ο επεμβατικός καρδιολόγος, Βασίλης Ψήφος ήταν εκείνος που επισήμανε ότι η γνώση των πρώτων βοηθειών είναι ένα απαραίτητο εφόδιο για κάθε άνθρωπο, για αυτό προτείνεται να αποκτηθεί από όλους τους πολίτες η γνώση της βασικής υποστήριξης ζωής, όπως είναι η καρδιακή αναζωογόνηση.

Όπως ενημερώνει ο δήμος σε σχετική ανακοίνωση άμεσα θα έχει στη διάθεσή του έναν εξωτερικό απινιδωτή, προσφορά της εταιρείας ΑΓΕΤ Ηρακλής, πάνω στον οποίο θα εκπαιδευτούν και θα πιστοποιηθούν πολίτες για να κάνουν ΚΑΡΠΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας ευχαριστεί την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή «για τη διαμεσολάβηση της στην ΑΓΕΤ για τη δωρεά απινιδωτή, καθώς και την ίδια την εταιρεία για την πολύτιμη δωρεά της», ενώ η συντονίστρια των κοινωνικών δομών Αντωνία Χασιώτη απευθύνει κάλεσμα στους δημότες Ρήγα Φεραίου να δηλώσουν ενδιαφέρον για την ανάλογη εκπαίδευση.

Οσοι πάντως ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν για ΚΑΡΠΑ μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2425023794.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου