ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Οι πραγματικοί λόγοι διαγραφής του κ. Παρσά

οι-πραγματικοί-λόγοι-διαγραφής-του-κ-π-305270

Απάντηση για το ζήτημα της διαγραφής του αντιδημάρχου κ. Παρσά από την ομάδα πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, έδωσε χθες η Δημοτική αρχή, με αφορμή επιστολή κατοίκων της τοπικής κοινότητας Καναλίων.

«Με έκπληξη διαβάσαμε στον ημερήσιο Τύπο, την επιστολή μέσω της οποίας ζητείται ενημέρωση για τη διαγραφή του κ. Παρσά. Η συγκεκριμένη επιστολή έχει επικεντρωθεί μόνο στο θέμα της διαφωνίας του κ. Παρσά στην υποβολή πρότασης για ευνοϊκή χρηματοδότηση του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ευνοϊκή χρηματοδότηση έχει υποδειχτεί στους 325 Δήμους της χώρας από την Κεντρική Επιτροπή Δήμων Ελλάδος» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα διευκρινίζεται ότι ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρ. Παπαρούνας ενημέρωσαν πλήρως την ομάδα πλειοψηφίας στο προσυμβούλιο όπου έγινε σαφές προς όλους ότι υποβάλλεται πρόταση ευνοϊκής χρηματοδότησης και ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει αναλυτική σύνταξη οικονομικοτεχνικής μελέτης για τη σύναψη της ευνοϊκής χρηματοδότης που θα περιλαμβάνει του όρους όπως Κεφάλαιο, Τόκους, Διάρκεια κ.α.

«Τα παραπάνω είναι σύμφωνα και προβλέπονται από τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 43 του Νόμου 4325/2015.

Δυστυχώς ο κ. Παρσάς δεν το κατάλαβε, για αυτό και βιάστηκε να καταψηφίσει την υποβολή της πρότασης ευνοϊκής χρηματοδότησης» σημειώνει μεταξύ άλλων η δημοτική αρχή.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται ότι «ο κ. Παρσάς είχε θεσμικό ρόλο αντιδημάρχου, ασκούσε διοίκηση για ένα χρόνο σε έμμισθη θέση και στη διάρκεια της θητείας του υπήρχε συνεχή ενημέρωση από το οικονομικό επιτελείο της ομάδας πλειοψηφίας και την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για αυτό άλλωστε και πάντα ψήφιζε θετικά σε όλα τα οικονομικά ζητήματα όπου αφορούσαν το Δήμο, όπως προϋπολογισμός που είναι η κορυφαία διαδικασία του Δήμου, τα δημοτικά τέλη κ.α.

Αναρωτιόμαστε μήπως τελικά η σπουδή του να καταψηφίσει την υποβολή πρότασης για ευνοϊκή χρηματοδότηση, υπαγορεύτηκε από άλλες σκοπιμότητες;».

Τα «παραπτώματα» πριν τη διαγραφή

Σύμφωνα με το πρακτικό που συνέταξε η ομάδα πλειοψηφίας ο κ. Παρσάς διαγράφηκε με ψήφους 12 υπέρ 1 κατά και 1 απόντα, διότι όπως τονίζεται «με την συμπεριφορά του έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της ομάδας πλειοψηφίας την οποία συστηματικά εκθέτει και παρακωλύει το έργο της, ενώ διεμβολίζει τη συνοχή της και αμφισβητεί το ρόλο και τις κατευθύνσεις του επικεφαλής της παράταξης και Δημάρχου».

Στο πρακτικό αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι που οδήγησαν στη διαγραφή όπως:

  • Στην 20η συνεδρίαση του Δ.Σ το 2014, εν αγνοία του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και της ομάδας πλειοψηφίας, εισήγαγε απροειδοποίητα θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως, αιφνιδιάζοντας την ομάδα πλειοψηφίας, καθόσον ήταν απληροφόρητη και απροετοίμαστη για τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, γεγονός που δημιούργησε προβλήματα και διατάραξε την ομαλή ροή λειτουργίας της ομάδας πλειοψηφίας.
  • Σε άλλη συνεδρίαση (30 Ιουλίου 2015), «αβάσιμα και χωρίς πραγματικά στοιχεία, διέψευσε το Δήμαρχο στην επιχειρηματολογία που ανέπτυξε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ερώτημα του επικεφαλής της παρατάξεως της μείζονος αντιπολίτευσης, συντασσόμενος με αυτόν και εκθέτοντας το Δήμαρχο και επικεφαλής της Παρατάξεως της πλειοψηφίας.
  • Στις 17-12-2014 «χωρίς να δικαιούται εκ του νόμου και χωρίς οποιαδήποτε ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας, άνευ ειδικής εντολής κινήσεως, αυτόβουλα και αυθαίρετα χρησιμοποίησε υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου, οδηγούμενο από τον ίδιο, το οποίο είχε παράνομα παρκαρισμένο στη διασταύρωση των οδών Κονταράτου με Ογλ στο Βόλο, πλησίον παρακειμένων καφετεριών. Το αποτέλεσμα ήταν να απομακρυνθεί με γερανό της τροχαίας το παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο του Δήμου Ρ. Φεραίου, το οποίο μετά την αφαίρεση των πινακίδων, οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο φύλαξης παρανόμως σταθμευμένων αυτοκινήτων στη Ν. Ιωνία Βόλου. Κατά τον τρόπο αυτό, εξέθεσε την υπηρεσία του Δήμου Ρ. Φεραίου και προκάλεσε δυσμενή σχόλια εις βάρος του Δήμου.
  • Μάλιστα -όπως τονίζεται- παρά τις συνεχείς επισημάνσεις του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων να επιστρέφει το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, το οποίο έχει στη διάθεσή του, στο αμαξοστάσιο, μετά το πέρας του ωραρίου, συνέχιζε να έχει στην κατοχή επί 24 ώρες το αυτοκίνητο, κάνοντας προφανώς χρήση αυτού για ιδιωτικούς λόγους, αδικαιολόγητα και παράνομα και χωρίς την τήρηση των προβλεπομένων νομίμων διαδικασιών, εάν υποτεθεί ότι αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί κατ’ εξαίρεση κάποιες φορές».
  • Αυθαίρετα έβγαζε προσωπικά δελτία Τύπου, δημοσιεύοντάς τα στις εφημερίδες, αιφνιδιάζοντας την ομάδα πλειοψηφίας και προκαταλαμβάνοντας τις θέσεις της σε σοβαρά ζητήματα. Στην 23η συνεδρίαση, του Δ.Σ (Σεπτέμβριος 2015), στο θέμα που αφορούσε στην ευνοϊκή χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την αποπληρωμή παλαιών οφειλών, διαφώνησε με αποτέλεσμα η εισήγηση να εγκριθεί με την ψήφο του Προέδρου του Δ.Σ., κατόπιν οριακής ισοψηφίας (13-13). Καταψηφίζοντας ταυτίστηκε – σημειώνεται στο πρακτικό διαγραφής- με την αντιπολιτευτική άποψη των μειοψηφιών, θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομική πορεία του Δήμου, αλλά και το κύρος του Δημάρχου, της Δημοτικής Παρατάξεως της πλειοψηφίας και γενικότερα του Δήμου Ρήγα Φεραίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου