ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δριμεία κριτική από την αντιπολίτευση

δριμεία-κριτική-από-την-αντιπολίτευσ-296557

Για μικροψυχία της δημοτικής αρχής Ρήγα Φεραίου κάνει λόγο η μείζονα μειοψηφία

Για «μικροψυχία και υποκρισία» κατηγορεί τη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χ. Πάσχος σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν τέθηκε στη διαδικασία της συζήτησης, η πρόταση που υποβλήθηκε από τη μείζονα μειοψηφία «για ορισμό δικηγόρου υπεράσπισης σε υπόθεση κατηγορίας δέκα δημοτικών συμβούλων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, συμπεριλαμβανομένης και της πρώην δημάρχου».

«Η υπόθεση αφορά την κατάληψη του κόμβου Στεφανοβικείου από την προηγούμενη δημοτική αρχή και πλήθος δημοτών και μαθητιώσας νεολαίας, στην προσπάθεια που καταβάλλονταν για να πιεσθεί η αποκεντρωμένη διοίκηση να εγκρίνει την ανόρυξη γεώτρησης στη θέση «Εικοσάρια», κάτι που θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης του Στεφανοβικείου, πράγμα που τελικά επετεύχθη», εξηγεί ο κ. Πάσχος.

«Βεβαίως τότε, η νυν δημοτική αρχή που αρέσκεται στο κόψιμο κορδελών «ξένων» έργων, προσπαθούσε να αποτρέψει τους μαθητές, στο να μετακινηθούν στο χώρο της κατάληψης, κοπτόμενη δήθεν για τις δυο ώρες μάθημα που θα έχαναν, ενώ άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να σαμποτάρουν τις προσπάθειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής για οριστική επίλυση του προβλήματος», υπογραμμίζει ο ίδιος, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ψευτοεγκαίνια του αγωγού των 150 μέτρων προ ημερών».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου αναφέρει ότι «οι δυσμενείς εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην ομάδα πλειοψηφίας μετά τις ηχηρές αποχωρήσεις των δύο δημοτικών συμβούλων κ.κ. Κουραβέλα και Παρσά, έχουν δημιουργήσει κλίμα πανικού και απώλειας της ψυχραιμίας στη δημοτική αρχή του δήμου Ρ. Φεραίου, που είναι πλέον εγκλωβισμένη σε μια οριακή πλειοψηφία και θα πρέπει να βαδίσει σε τεντωμένο σχοινί για το υπόλοιπο της θητείας της, όσο αυτή διαρκέσει».

Κλείνοντας την ανακοίνωση, ο κ. Πάσχος σημειώνει ότι «στην επόμενη απώλεια δημοτικού συμβούλου πλειοψηφίας, που αυτόματα θα σημαίνει και απώλεια της δεδηλωμένης, θα ζητήσουμε την παραίτησή τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου