ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση προειδοποιεί ο Β. Παρσάς

με-μηνύσεις-για-συκοφαντική-δυσφήμισ-296535

Κατά της ομάδας πλειοψηφίας του δήμου Ρήγα Φεραίου

Στα διοικητικά δικαστήρια θα προσφύγει, προκειμένου να προσβάλλει την απόφαση της διαγραφής του, ο πρώην αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου Βαγγέλης Παρσάς. Ο κ. Παρσάς, ο οποίος απέστειλε πολυσέλιδη επιστολή στο δήμαρχο καταθέτοντας τη δική του άποψη για τα γεγονότα, τα οποία επικαλέστηκε η δημοτική αρχή ώστε να τον θέσει εκτός πλειοψηφίας, επικεντρώνοντας κυρίως την κριτική του σε γεγονότα -που ο ίδιος εξιστορεί και σύμφωνα με τον οποίο είναι η πραγματική αιτία της διαγραφής του- επικρίνει τους άλλους αντιδημάρχους, κυρίως όμως τον δήμαρχο.

Οπως τονίζει «πιστεύω πως ο ίδιος ο δήμαρχος, πάσχει σε θέματα οργάνωσης, επειδή βρίσκεται εγκλωβισμένος από άτομα που έχουν βλάψει το κύρος του και το δήμο. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, διότι σύντομα θα είναι δέσμιος λανθασμένων αποφάσεων. Από το 1983, οπότε εκλέγομαι και ασχολούμαι με τα κοινά, αντιμετωπίζω καταστάσεις με σκληρή δουλειά, για το κοινό συμφέρον, με ανιδιοτέλεια και με ειλικρίνεια. Επίσης δεν έχω δικαστεί ποτέ για παράνομες πράξεις σε καμιά από τις θέσεις ευθύνης που ανέλαβα».

Οσον αφορά το πρακτικό της συνεδρίασης, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η διαγραφή του, ο κ. Παρσάς σημειώνει ότι «όλοι οι λόγοι που αναγράφονται δεν είναι αιτιολογημένοι, όπως ορίζεται από τον νόμο 3852/2010 αρ. 66 παρ. 5, ούτε αναφέρονται με ακρίβεια στα γεγονότα, γι’ αυτό και θα προσβάλλω την απόφαση διαγραφής μου στα αρμόδια διοικητικά και δικαστικά όργανα. Η συνεδρίαση της ομάδας πλειοψηφίας, με θέμα τη διαγραφή μου από αυτή, πραγματοποιήθηκε ερήμην μου, χωρίς να δικαιολογήσω τον εαυτό μου και να απαντήσω σε όλα αυτά. Αν μου δινόταν η ευκαιρία, θα έπειθα την πλειονότητα των μελών της ομάδας, με αποτέλεσμα να μην διαγραφώ. Ισως, άλλοι ήταν οι λόγοι που κάποιοι ήθελαν να φύγω από τη δημοτική παράταξη πλειοψηφίας».

Τέλος, επισημαίνει ότι όσα λέγονται εις βάρος του «έχουν σκοπό να εντυπωσιάσουν» και κάνει γνωστό ότι θα ασκήσει κάθε νομικό μέσο για εις βάρος του συκοφαντική δυσφήμιση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου