ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αναβίωσαν την Ολυμπιάδα και τα αθλητικά ιδεώδη

αναβίωσαν-την-ολυμπιάδα-και-τα-αθλητι-289687

Στην καθιερωμένη από το υπουργείο Παιδείας εδώ και δύο χρόνια εκδήλωση των σχολείων της χώρας για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτώβρη, ανταποκρίθηκαν τα τρία σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Βελεστίνου με μια όμορφη εκδήλωση σε δύο μέρη, στο Στάδιο Βελεστίνου. Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2015 είχε αφιέρωμα σε όλη τη χώρα στα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα και ιδεώδη.

Ετσι, στο πρώτο μέρος, την αναβίωση της Ολυμπιάδας, το κάθε σχολείο είχε ετοιμάσει ένα διαφορετικό δρώμενο, υπό τους ήχους μουσικής αγώνων: ξεκίνησε το ΕΠΑΛ με την αναπαράσταση της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, το Γυμνάσιο συνέχισε με ένα δρώμενο χορού των ιερειών και το Λύκειο έκλεισε με όλους τους μαθητές του να σχηματίζουν τους 5 Ολυμπιακούς κύκλους που συμβολίζουν τις 5 Ηπείρους της Γης φορώντας ο κάθε κύκλος το χρώμα μιας ηπείρου.

Στο δεύτερο μέρος, τις αθλοπαιδιές της Ολυμπιάδας και Παραολυμπιάδας, οι μαθητές των σχολείων συμμετείχαν σε αθλήματα στίβου, με αγωνίσματα Ολυμπιακά αλλά και παραολυμπιακά, αγωνιζόμενοι και σε αθλήματα ειδικών κατηγοριών (αγώνες δρόμου με βοηθό για τυφλούς, κ.α.), αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο αθλητισμός δε γνωρίζει σύνορα και περιορισμούς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Τρ. Γκογκινούδης, o Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Λ. Πασσιάς, οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των 3 σχολείων, πολίτες και γονείς, και όλοι οι μαθητές, χαρίζοντας χρώμα και ενέργεια στο καταπράσινο γήπεδο.

Κατά κοινή ομολογία, τα 3 σχολεία απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα της Ημέρας και παρουσίασαν μια επιτυχημένη διοργάνωση που απέσπασε πολλά συγχαρητήρια και ανέβασαν τον πήχη για παρόμοιες εμφανίσεις στο μέλλον.

Τα σχολεία θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το Δήμο Ρήγα Φεραίου για τη βοήθεια στο χώρο και την ηχητική εγκατάσταση, και τους δύο εκπαιδευτικούς γυμναστές Σταμάτη Μπένη και Αθηνά Καρανίκα για την άρτια οργάνωση καθώς και τους μαθητές που έδωσαν τον καλύτερο και πιο ευχάριστο εαυτό τους για να επιτύχει η Ημέρα αυτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου