ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κηδεύτηκε στην Κερασιά η Σεβαστή (Τούλα) Αλεξάνδρου – Μαντζωρογιώργου

κηδεύτηκε-στην-κερασιά-η-σεβαστή-τούλ-18899

Απεβίωσε στην Αθήνα στις 10 Απριλίου η Τούλα Αλεξάνδρου – Μαντζωρογιώργου και στις 12 Απριλίου κηδεύτηκε στην Κερασιά.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεόκλητος, ανιψιός της θανούσης. Η Τούλα υπήρξε μια αγωνίστρια της ζωής. Από παιδούλα εισήλθε στο στίβο της ζωής. Εζησε πολύ δύσκολα χρόνια από μικρή.

Ο πατέρας της Κώστας Αλεξάνδρου, στα τέλη του 1920 έκανε το μεγάλο, για εκείνη την εποχή, βήμα να αφήσει την Κερασιά για να συνεχίσει το πατροπαράδοτο επάγγελμα του «μαχαιρά» στο Βόλο. Γεννήθηκε στα 1931.

Δύο χρόνια πριν ο αδελφός της Στέφανος Αλεξάνδρου και αργότερα ο αδελφός της Χαράλαμπος (Μπάμπης) Αλεξάνδρου. Υπήρξαν πολύ αγαπημένα αδέλφια. Πάντα ο ένας δίπλα στον άλλο. Στις χαρές και στις λύπες. Μια δεκαετία αργότερα ήλθε η κατοχή. Θρέφτηκαν στην Άνω Κερασιά μια και ο πατέρας τους Κώστας ήταν υπεύθυνος του συνεργείου οπλοδιορθωτών του 54ου Συντάγματος. Μετά τον πόλεμο περνούσε τα καλοκαίρια στην άνω και στην κάτω Κερασιά.

Στα μέσα της δεκαετίας του 50 παντρεύτηκε και μετακόμισε στην Αθήνα. Απέκτησε δύο παιδιά την Σοφία και τον Κώστα. Υπήρξε μια πολύ αφοσιωμένη στην οικογένεια σύζυγος, εκλεκτή μαγείρισσα, άριστη στα κεντήματα και στο πλεκτά πολλά εκ των οποίων άφησε ως ενθύμια.

Ηταν άνθρωπος του αλτρουισμού και της προσφοράς. Μετά το πέρας της ακολουθίας μίλησαν για το χαρακτήρα και τη ζωή της ο μητροπολίτης Θεόκλητος και ο αδελφός της Χαράλαμπος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου