ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Τίτλοι τέλους» για την Ελένη Λαΐτσου

τίτλοι-τέλους-για-την-ελένη-λαΐτσου-157047

Αποχωρεί από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα η απερχόμενη δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου. Λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, χθες ανακοίνωσε την παραίτησή της επικαλούμενη έκτακτες επαγγελματικές υποχρεώσεις και δεν θα ορκιστεί δημοτική σύμβουλος στη μείζονα αντιπολίτευση.

Τη θέση της στο δημοτικό συμβούλιο αναλαμβάνει ο Γιάννης Μπατζιάκας. Επικεφαλής της ομάδας μειοψηφίας «χρίστηκε» ο Μπάμπης Πάσχος με τη σύμφωνη γνώμη της ομάδας που σύμφωνα με πληροφορίες συνεδρίασε προχθές παρουσία και της κ. Λαΐτσου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Η παραίτηση της Ελένης Λαΐτσου που σε λίγες μέρες παραδίδει το δημαρχιακό θώκο στον νικητή των εκλογών του Μαΐου και νέο δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα για όσους γνωρίζουν τα δημοτικά τεκταινόμενα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, μετά την ήττα που υπέστη τον προηγούμενο Μάιο από το συνδυασμό του Δημ. Νασίκα.

Τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα οι φήμες είχαν φουντώσει για πιθανή αποχώρησή της. Προχθές με πρωτοβουλία της συγκλήθηκε η ομάδα των νεοκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης όπου η κ. Λαΐτσου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποχωρήσει.

«Έκτακτες επαγγελματικές υποχρεώσεις αναφέρει σε γραπτή της δήλωση- που αναγκαστικά δεν θα μου επιτρέπουν την τακτική συμμετοχή μου στα δημοτικά συμβούλια και τις υπόλοιπες θεσμικές διαδικασίες των διασυλλογικών οργάνων, με ωθούν να μη συνεχίσω ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την επόμενη πενταετία.

Τον πολύ σημαντικό ελεγκτικό και διεκδικητικό ρόλο της αντιπολίτευσης θα τον ασκούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα υπόλοιπα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης που έχουν αποδείξει την ικανότητά τους επανειλημμένα».

Η κ. Λαΐτσου στη δήλωσή της επίσης αναφέρεται στη δημοτική της θητεία τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Ως Δήμαρχος τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και τη συνδρομή των δημοτικών υπηρεσιών, προκειμένου να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του Δήμου και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών.

Χωρίς διακρίσεις, αλλά συλλογικά, πετύχαμε πολλά, υλοποιήσαμε έργα, ενώ πολλά άλλα ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα χρόνια. Το συνολικό έργο των 30.000.000 ευρώ της τελευταίας τετραετίας, μολονότι τη δυσβάστακτη οικονομική κρίση, αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν συνεχιστές. Ένα έργο που ήταν προϊόν 24ωρης προσωπικής απασχόλησης με τα θέματα του Δήμου και αξιοποίησης όλων των σύγχρονων εργαλείων για την άντληση πόρων από ευρωπαϊκά κονδύλια και την ορθολογική διαχείριση των οικονομικών.»

Τέλος αναφερόμενη στο συνδυασμό που ηγήθηκε επισημαίνει ότι «η Ενωτική Κίνηση Δημοτών Φερών – Κάρλας – Κεραμιδίου, θα βρίσκεται κοντά στο δημότη και στον τόπο, ενώ προσωπικά από τη θέση της επικεφαλής της παράταξης θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια, ώστε αυτά που κτίσαμε όλοι μαζί, να μην γκρεμιστούν, αντίθετα να πολλαπλασιαστούν.

Στους χιλιάδες δημότες που στήριξαν τον αγώνα μας θέλω να τους ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς και να τους διαβεβαιώσω ότι η παράταξή μας, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και στα επόμενα, θα παραμείνει η δική τους φωνή έκφρασης και διεκδίκησης για την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας».

Στη συνεδρίαση της ομάδας μειοψηφίας εξάλλου συζητήθηκε ποιος θα αναλάβει ως επικεφαλής του συνδυασμού και ομόφωνα όπως λένε οι πληροφορίες αποφασίστηκε επικεφαλής να τεθεί ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Πάσχος που είναι και ο πλειοψηφών σύμβουλος του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Δημοτών – Φερών – Κάρλας – Κεραμιδίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου