ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εγκαίνια της τελευταίας στιγμής σε τρία διαδοχικά έργα από την Ελ. Λαΐτσου

εγκαίνια-της-τελευταίας-στιγμής-σε-τρ-149475

Τρία έργα θα εγκαινιάσει διαδοχικά αύριο με διαφορά μίας ώρας το καθένα η απερχόμενη δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου. Πρόκειται για την τέλεση εγκαινίων θεμελίωσης του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, του έργου του Μουσείου για τον Ρήγα Βελεστινλή καθώς και τη εκδήλωση ολοκλήρωσης των εργασιών στον Κόμβο Βελεστίνου.

Το πρόγραμμα των εγκαινίων ξεκινά αύριο με την τελετή θεμελίωσης του έργου «Κατασκευή Σχολικού Κτιρίου ΕΠΑΛ Βελεστίνου», στις 10 το πρωί στο Βελεστίνο Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Θα ακολουθήσει μία ώρα μετά η τελετή εγκαινίων του έργου «Εκθεσιακός Χώρος – Κέντρο Πολιτισμού Ρήγα Βελεστινλή», στις 11 το πρωί επίσης στο Βελεστίνο. Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η εκδήλωση ολοκλήρωσης εργασιών στον Κόμβο Βελεστίνου, θα γίνει μία ώρα αργότερα στις 12 το μεσημέρι στο Βελεστίνο. Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υποδομών.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως πρόκειται για τρία έργα που ξεκίνησαν από την παρούσα Δημοτική Αρχή μέσα από παρεμβάσεις που έκανε σε όλα τα επίπεδα και τα οποία θα αναζωογονήσουν την περιοχή σε τρεις διαφορετικούς άξονες, στην δημόσια εκπαίδευση, τον πολιτισμό, και τις υποδομές.

Τα τρία αυτά έργα με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους και συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα έξι εκατομμύρια ευρώ, απέδειξαν πως μέσα στην κρίση, εμείς είχαμε την τεχνογνωσία αλλά και τον τρόπο να δημιουργούμε προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Το κτίριο του ΕΠΑΛ είναι το μοναδικό διδακτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στη Μαγνησία, ο κόμβος Βελεστίνου μετά από δεκαετίες αναμονής, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε επί των ημερών μας, ενώ ο Εκθεσιακός Χώρος-Κέντρο Πολιτισμού θα αποτελέσει τον πρώτο και μοναδικό χώρο αφιερωμένο στο μεγάλο εθνεγέρτη μας Ρήγα Βελεστινλή. Τα προαναφερθέντα είναι ένας μέρος του έργου – παρακαταθήκης μας για τις επόμενες γενιές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου