ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στο επίκεντρο οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

στο-επίκεντρο-οι-ελλείψεις-στο-κέντρο-140336

Δρομολογείται ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα

Ειδική συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με αφορμή τις ελλείψεις που καταγράφονται στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, δρομολογεί το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Βουραζέρης.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε, μετά από επίσκεψή του στη δομή Βελεστίνου, στη συνεδρίαση θα κληθούν οι βουλευτές Μαγνησίας για να λάβουν γνώση. Αυτό που θα τούς ζητηθεί είναι να παρέμβουν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα.

Ο κ. Βουραζέρης επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας και κατέγραψε τις ελλείψεις που υπάρχουν.

«Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων, καθώς δεν υπήρχε οδηγός για την κάλυψη της βάρδιας του ασθενοφόρου επισκέφτηκα το Κέντρο Υγείας. Συναντήθηκα με τη Σαρηγιάννη Φανή, συντονίστρια-διευθύντρια Κ.Υ. Βελεστίνου, τον Γατή Ιωάννη, πρόεδρο Συλλόγου Εργαζομένων Κ.Υ. Μαγνησίας, την Γκουρίτσα Ράνια, μαία Κ.Υ. Βελεστίνου, τον Βουλάγκα Στέργιο, συντηρητή, μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου εργαζομένων ΚΥ Μαγνησίας και τη Νικολοπούλου Γεωργία, μαία ΚΥ Βελεστίνου. Όλοι μου εξέφρασαν τον προβληματισμός τους για τη συνεχή υποστελέχωση του ΚΥ Βελεστίνου, το οποίο δέχεται καθημερινά πολλούς συνδημότες μας και όχι μόνο», επισημαίνει σε σχετική ανάρτηση.

Τα κυριότερα αιτήματα που κατέγραψε ο πρόεδρος του Δ.Σ. είναι τα εξής:

Δεν υπάρχει κάλυψη σε όλες τις βάρδιες με πληρώματα ασθενοφόρων, ενώ επίσης στο Κέντρο Υγείας είναι ανενεργή η ειδικότητα, τεχνολόγος ή ακτινολόγος γιατρός για την λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος.

Πρέπει επίσης να επαναλειτουργήσει το μικροβιολογικό εργαστήριο για να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι που θέλουν να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Επιπροσθέτως ο ίδιος θίγει το θέμα των συνεχών μετακινήσεων της παιδιάτρου στο Νοσοκομείο, μολονότι έχει οργανική θέση στο Κ.Υ. Βελεστίνου, ενώ, τέλος, εκτιμά ότι θα πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα η συντήρηση του κτιρίου.

«Πρώτα ως δημότης και στη συνέχεια ως πρόεδρος Δ.Σ Ρήγα Φεραίου, θα προσπαθήσω το επόμενο διάστημα να έρθω σε επικοινωνία με όλους τους βουλευτές του Νομού μας, τους επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου μας, ώστε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με αφορμή το συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο ταλανίζει τον Δήμο μας για μεγάλο χρονικό διάστημα», καταλήγει ο κ. Βουραζέρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου