ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Με λαμπρότητα η Υπαπαντή στο Βένετο

με-λαμπρότητα-η-υπαπαντή-στο-βένετο-1044178

Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και περιφοράς εικόνας

Με λαμπρότητα και πληθωρική παρουσία των πιστών εορτάστηκε την Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2 Φεβρουάριου 2024, η Ιερά Πανήγυρης της μεγάλης δεσποτικής και θεομητορικής εορτής της Υπαπαντής του Χριστού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Βένετο του Δήμου Ρ. Φεραίου.

Στον πανηγυρίζοντα I. Ναό του Βενέτου την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 1 Φεβρουάριου 2024 χοροστάτησαν κατά τον μεγάλο εσπερινό ο ηγούμενος της I. Μονής Φλαμπουρίου Γέροντας Συμεών και ο ιερέας Βάιος Κορομπιλής.

Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και περιφορά εικόνας προεξάρχοντος του Ηγουμένου ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο αναδεικνύοντας την μεγάλη σημασία της γιορτής της Υπαπαντής του Χριστού.

Πλήθος κόσμου είχε από νωρίς κατακλύσει τον Ιερό Ναό και συμμετείχε στην μεγάλη Ιερά πανήγυρη.

Η εικόνα της Υπαπαντής ήταν στολισμένη με τριαντάφυλλα και ολόλευκα γαρύφαλλα. Κατά την περιφορά την στολισμένη εικόνα κρατούσαν ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Νασίκας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βενετιωτών Σεραφείμ Τασιός.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, οι πιστοί έλαβαν την ευλογία της Παναγίας και πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας της Εκκλησίας με απόλυτη ησυχία και τάξη. Το φλουρί κέρδισε ο Ιωάννης Κολέτσιος, ενώ το δώρο ήταν μία εικόνα.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την συντήρηση και την διαφύλαξη όλης αυτής της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς του Βενέτου. Το θεωρεί υποχρέωσή του, να την αναδείξει και να την παραδώσει στις γενιές που ακολουθούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου