ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μεϊκόπουλος: Αμεση στήριξη των αγροτών σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο

μεϊκόπουλος-αμεση-στήριξη-των-αγροτώ-1010490

Την απόκοσμη εικόνα που παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις του Στεφανοβικείου και του Ριζόμυλου Μαγνησίας 50 ημέρες μετά την επέλαση των πρώτων πλημμυρών έφερε στη βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

«Τεράστιες εκτάσεις καλλιεργειών βαμβακιού, φυστικιάς, αμυγδαλιών και άλλων ειδών βρίσκονται ακόμα κάτω από μεγάλους όγκους νερού, εκατοντάδες στρέμματα έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδια λίμνη με τους αγρότες και τους καλλιεργητές της περιοχής να βρίσκονται δικαιολογημένα σε απόγνωση καθώς το οικονομικό τους πλήγμα είναι τεράστιο», ανέφερε ο βουλευτής.

Στην ερώτησή του κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην απαραίτητη διαδικασία άντλησης των υδάτων αλλά και στην καταβολή επαρκών αποζημιώσεων σύμφωνα με το πραγματικό κόστος της καλλιέργειας των στρεμμάτων.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Οι εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες του Στεφανοβικείου και του Ριζόμυλου είδαν σε μία μέρα τις περιουσίες τους να χάνονται κάτω από τους τεράστιους όγκους νερού. Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει αποτελεσματικά τους αγρότες της περιοχής, ο μηδενισμός του εισοδήματος των οποίων θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου