ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Βούλιαξαν» οι Σποράδες τον Δεκαπενταύγουστο

βούλιαξαν-οι-σποράδες-τον-δεκαπεντ-983854

Υψηλές πληρότητες στα καταλύματα όλων των ειδών και ανοδική πορεία στις διεθνείς πτήσεις

Σε ρυθμούς 2019, που αναμένεται και να τους ξεπεράσει, κινείται η τουριστική κίνηση στα νησιά των Βορείων Σποράδων τόσο με εγχώριους όσο και με διεθνείς επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Ηδη από τις αρχές του Μαΐου τα μηνύματα που έφταναν στα νησιά ήταν αισιόδοξα, με τους οιωνούς να διαμηνύονται θετικότατοι.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τις πληρότητες που άγγιξαν τα νησιά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. Σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, το φετινό καλοκαίρι παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για νησιά που έως τώρα δεν συγκαταλέγονταν ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται τόσο η Σκιάθος όσο και η Σκόπελος.

Οι κρατήσεις τόσο σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσω πλατφόρμας, όσο και σε ξενοδοχειακά καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια άγγιξαν σχεδόν το 100% σύμφωνα και με την έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι σε σχέση με πέρυσι, τα διαθέσιμα δωμάτια τύπου Airbnb αυξήθηκαν τόσο στη Σκιάθο όσο και στη Σκόπελο, αποδεικνύοντας ότι η ζήτηση για την ανεύρεση καταλύματος μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο στις Σποράδες.

Ειδικότερα, πέρυσι τα διαθέσιμα καταλύματα στην δημοφιλή πλατφόρμα για το νησί του Παπαδιαμάντη ήταν 601 ενώ φέτος 639, ενώ αντίστοιχα στη Σκόπελο πέρυσι ήταν 767 παρουσιάζοντας μία αρκετά μεγάλη αύξηση αγγίζοντας, φέτος, τα 893 διαθέσιμα καταλύματα.

Μικρότερα, αλλά εξίσου σημαντικά ποσοστά κρατήσεων παρατηρήθηκαν και στο νησί της Αλοννήσου, που ειδικά τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου είχε να προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν ένα παραδοσιακό γλέντι, αλλά και την αναπαράσταση του παραδοσιακού Αλοννησιώτικου γάμου με όλο το εθιμοτυπικό που προβλέπεται.

Πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό διασκέδασαν και βίωσαν με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση του απομακρυσμένου νησιού των Σποράδων.

Αύξηση στην κίνηση και δια αέρος

Για ακόμη έναν μήνα το αεροδρόμιο της Σκιάθου, που στην ουσία εξυπηρετεί και τα τρία νησιά των Σποράδων και πολλές φορές και την ηπειρωτική Μαγνησία, σημείωσε αύξηση στην έλευση ξένων τουριστών.

Στο σύνολο των 14 αεροδρομίων που διαχειρίζεται η γερμανική εταιρία Fraport, η Σκιάθος κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση μετά τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα σε αύξηση αφίξεων για τον μήνα Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Ειδικότερα, το νησί του Παπαδιαμάντη κατάφερε να πετύχει αύξηση της τάξεως του 14,6% εκ των οποίων οι 66.500 ήταν ξένοι, με την πλειονότητα να είναι από τη Μ. Βρετανία και τη Γερμανία.

Όπως άλλωστε δείχνουν και τα στοιχεία της Fraport, η βρετανική αγορά φέτος «καλπάζει» και θα είναι και πάλι μπροστά από τη γερμανική. Στα 14 αεροδρόμια της Fraport στη χώρα μας, οι Βρετανοί που ήρθαν τον Ιούλιο ξεπέρασαν τις 630.000, νούμερο σημαντικά πάνω από τους Γερμανούς που ανήλθαν σε 392.000.

Τρίτη αγορά για τη χώρα μας στα ίδια αεροδρόμια ήταν οι Ιταλοί, για να ακολουθήσουν οι Πολωνοί, οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου