ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Με ούριο άνεμο Θεσσαλονίκη – Σποράδες

με-ούριο-άνεμο-θεσσαλονίκη-σποράδες-955943

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η γραμμή που ενώνει τη Βόρεια Ελλάδα με τη νησιωτική Μαγνησία – 400 και πλέον επιβάτες στο πρώτο δρομολόγιο

Απόβαση εκατοντάδων τουριστών από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό έγινε στα νησιά των Σποράδων αυτό το Σαββατοκύριακο με αφορμή και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού που συνέπεσε χρονικά και με τη γιορτή της Πεντηκοστής, αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία για μεγάλη μερίδα εκδρομέων να επιλέξουν τις Σποράδες για την εξόρμησή τους.

Ιδιαίτερο κύμα παρατηρήθηκε από τη Βόρεια Ελλάδα, με αφορμή και την έναρξη του δρομολογίου που ενώνει, πλέον και μέχρι τα τέλη, περίπου, του Σεπτέμβρη τη Θεσσαλονίκη με τα τρία διαμάντια της Μαγνησίας.

Για Τρίτη, κατά σειρά, διαδοχική χρονιά Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα ενώνονται ακτοπλοϊκά μετά τις συντονισμένες ενέργειες των δύο δημάρχων Θοδωρή Τζούμα και Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς για ακόμη μία χρονιά οι συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής προωθούν την τουριστική κίνηση στα νησιά των Σποράδων.

«Μετά από κοινές ενέργειες με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα καταφέραμε να εξασφαλίσουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη χρηματοδότηση για την ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκης – Σποράδων. Και φέτος, με κοινή επιστολή με τον κ. Ζέρβα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «απαιτήσαμε» να χρηματοδοτηθεί η συγκεκριμένη γραμμή αναφέροντας τα πολύ σημαντικά οφέλη που έχει και για τους δύο προορισμούς, και κυρίως για τα νησιά» αναφέρει ο κ. Τζούμας.

Βασικός στόχος, είναι όπως επισημαίνει ο δήμαρχος να καταστεί η Θεσσαλονίκη City Break προορισμός, συμπαρασύροντας και τον τουρισμό των Σποράδων. «Μέσω κοινών πρωτοβουλιών και αγαστής συνεργασίας, θέλουμε να γίνει η Θεσσαλονίκη City Break προορισμός για εξορμήσεις λίγων ημερών, με στόχο να εκμεταλλεύονται και τη γραμμή των Σποράδων ακόμη και για ημερήσιες εκδρομές. Με αυτόν τον τρόπο θα προσεγγίσουμε ακόμη περισσότερο τη βαλκανική αγορά.

Η γραμμή, που εγκαινιάστηκε ξεκινάει με τρία δρομολόγια σε εβδομαδιαία βάση, ενώ στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, ανάμεσα σε Ιούλιο και Αύγουστο, θα προστεθεί ακόμη ένα δρομολόγιο.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων, συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας των δύο περιοχών τα προηγούμενα χρόνια, ενώ όπως παρατηρείται χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται και η επιβατικότητα.

«Το πρώτο δρομολόγιο ξεκίνησε πολύ δυναμικά μεταφέροντας στη Σκιάθο 400 επισκέπτες από Βόρεια Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικός αριθμός τουριστών που έρχεται να προστεθεί στις, ήδη, γεμάτες πτήσεις από το εξωτερικό. Η διαθεσιμότητα των δωματίων για το τριήμερο ήταν πλήρης από μέρες καθώς μεγάλος αριθμός των δωματίων εξαντλούνται από τις διεθνείς πτήσεις» εξηγεί ο κ. Τζούμας και προσθέτει ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι από τα «δυνατότερα» για το νησί.

«Ηδη ο Μάιος ξεπέρασε σε αριθμούς τον Μάιο του 2019, ενώ θύμιζε περισσότερο Ιούνιο. Προς το παρόν οι κρατήσεις πάνε πολύ καλά και δεν έχουν παρατηρηθεί ακυρώσεις. Ευελπιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» καταλήγει ο δήμαρχος Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου