ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σημαντικά έργα που βελτιώνουν την εικόνα της Σκιάθου

σημαντικά-έργα-που-βελτιώνουν-την-εικ-951181

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξακολουθεί να υλοποιεί έργα που έχουν αλλάξει την εικόνα του νησιού της Σκιάθου και που όλες τις δεκαετίες δεν υπήρχαν στο σχεδιασμό. Τα έργα βελτιώνουν σημαντικά τις υποδομές και τις συνθήκες διαβίωσης, επενδύουν στον τουρισμό και τον πολιτισμό και προστατεύουν το περιβάλλον.

Προσφάτως δόθηκε σε κυκλοφορία ο νέος κυκλικός κόμβος στη θέση «Ακρόπολη» της Σκιάθου, πραγματοποιήθηκαν οι διαγραμμίσεις και καθ’ όλο το μήκος του οδικού δικτύου και του κόμβου, η σήμανση, ενώ αμέσως μετά τη θερινή τουριστική περίοδο θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες καλλωπισμού και τοποθέτησης του γλυπτού εντός του κόμβου. Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην επαρχιακή οδό Σκιάθου-Κουκουναριών, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι τμηματικές ασφαλτοστρώσεις για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού για τη φετινή τουριστική περίοδο κατά μήκος της επαρχιακής οδού Σκιάθου-Κουκουναριών στην περιοχή της Μεγάλης Άμμου, μετά την υλοποίηση των συμπληρωματικών έργων ύδρευσης Σκιάθου προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι αμέσως μετά το πέρας της φετινής τουριστικής περιόδου θα πραγματοποιηθεί ολική ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου τμήματος και άλλων τμημάτων του επαρχιακού δικτύου.

Επί της επαρχιακής οδού Σκιάθου-Κουκουναριών, σε συνέχεια των πεζοδρομίων μήκους περίπου 3,5 χλμ, κατασκευάστηκαν νέα πεζοδρόμια στις Κουκουναριές σε συνολικό μήκος 1 χλμ. και ολοκληρώθηκε προ ολίγων ημερών η κατασκευή πεζοδρομίων σε συνολικό μήκος περίπου 1 χλμ. στο τμήμα από Μάραθα προς Αμόνι. Το έργο έχει προϋπολογισμό 300.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες διευθέτησης-οριοθέτησης ρεμάτων και αντιπλημμυρικής προστασίας προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ, ενώ έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και εγκρίνονται τα τεύχη δημοπράτησης για τη Β’ Φάση των έργων διευθέτησης ρεμάτων προϋπολογισμού 3,8 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τα έργα πολιτισμού, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης και στερέωσης στο Κάστρο Σκιάθου, της αποκατάστασης και συντήρησης της Ι. Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίας Εικονίστριας) Σκιάθου, καθώς και οι εργασίες στερέωσης, αποκατάσταση, και συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου της Ι. Μ. Παναγίας Κεχριάς Σκιάθου.

Αναλυτικά, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στη Σκιάθο:

-Αντιπλημμυρικά έργα, αποκατάστασης και διευθέτησης ρεμάτων στις περιοχές «Τρούλος», «Αχλαδιές», «Κουκουναριές» και «Πλατανιάς – Αγ. Παρασκευή», προϋπολογισμού 2.356.000 ευρώ

-Αντικατάσταση Δικτύου Αποχέτευσης στην περιοχή των Κουκουναριών Σκιάθου – Αποχέτευση Ακαθάρτων περιοχής Κουκουναριών & Τρούλου Σκιάθου- Β’ Φάση, προϋπολογισμού 2.728.750 ευρώ

-Συμπληρωματικά έργα ύδρευσης πόλης Σκιάθου, προϋπολογισμού 1.202.800 ευρώ

-Μελέτη επέκτασης ΧΥΤΑ Σκιάθου, προϋπολογισμού 170.748,88 ευρώ

-Συντήρηση της επαρχιακής οδού Σκιάθου-Κουκουναριών – Πεζοδρόμηση, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ

-Αποκατάσταση βλαβών επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Σκιάθου (κόμβος «Ακρόπολη»), προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ

– Κατασκευή έργων διευθέτησης ρεμάτων Σκιάθου προϋπολογισμού 3.800.000,00 ευρώ

– Κατασκευή έργων διευθέτησης ρεμάτων Σκιάθου (Β’ Φάση) προϋπολογισμού 3.835.000,00 ευρώ

– -Στερέωση και αποκατάσταση Κάστρου Σκιάθου και κτιρίων οικισμού στο εσωτερικό του, προϋπολογισμού 2.828.200 ευρώ

-Στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου και των εικόνων του καθολικού της Ι. Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίας Εικονίστριας) Σκιάθου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

-Στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου, των εικόνων, του δαπέδου και των εφυαλωμένων πινακίων του καθολικού της Ι. Μ. Παναγίας Κεχριάς Σκιάθου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

-Καθαρισμός ρεμάτων Σκιάθου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

-Συμπληρωματική μελέτη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε χειμάρρους της Σκιάθου, προϋπολογισμού 156.717,40 ευρώ

-Ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου, προϋπολογισμού 740.000 ευρώ

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός σε συνεργασία με το Δήμο Σκιάθου, το Υπουργείο Πολιτισμού και τους αρμόδιους φορείς, με έργα ουσίας αλλάζει ριζικά την εικόνα του νησιού της Σκιάθου βελτιώνοντας τις υποδομές και την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών. Έργα που ενισχύουν την οδική ασφάλεια, αναβαθμίζουν το τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν του νησιού, θωρακίζουν τη δημόσια υγεία και την αντιπλημμυρική προστασία, ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα των κατοίκων του νησιού.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου