ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στον «δρόμο» οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ Σκιάθου

στον-δρόμο-οι-εργαζόμενοι-των-οτα-σκ-950142

Παρέμειναν εκτός υπουργικής απόφασης για την παροχή κινήτρων νησιωτικών περιοχών – Δέσμευση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι θα συμπεριληφθεί το νησί στην επόμενη ΚΥΑ

Αμεση ήταν η κινητοποίηση του δημάρχου Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα μετά την διαπίστωση ότι η Σκιάθος έμεινε εκτός υπουργικής απόφασης για την «Παροχή κινήτρων σε εργαζομένους από ΟΤΑ ορεινών και νησιωτικών περιοχών».

Ο Δήμος Σκιάθου, σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν. 4483/2017 έχει εντάξει για το 2023 στον προϋπολογισμό του δαπάνες ύψους 50.000€ για τις ανάγκες σίτισης και διαμονής των εργαζομένων σε Δημόσιες Υπηρεσίες, ιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας, προσωπικό της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ο δήμος, μάλιστα, στις 7 Μαρτίου υπέβαλε έγκαιρα το ερωτηματολόγιο της ΚΕΔΕ, που αφορούσε στην παροχή στοιχείων προκειμένου να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση που θα καθόριζε το ανώτατο ετήσιο χρηματικό όριο και το μηνιαίο κόστος για τις παροχές.

Το θέμα τέθηκε και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του δημάρχου με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θοδωρή Σκυλακάκη στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, ο οποίος δεσμεύτηκε για την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης, πριν τις εθνικές εκλογές.

Με την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η Σκιάθος, ο δήμαρχος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Προϊστάμενο του Τμήματος της Διεύθυνσης Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Ζαφειρίου, οι οποίοι διαβεβαιώσαν πως θα ακολουθήσουν και άλλες υπουργικές αποφάσεις για να συμπεριληφθούν και οι 42 συνολικά Δήμοι που υπέβαλαν στοιχεία.

Ως εκ τούτου, ο δήμος βρίσκεται σε αναμονή της νέας απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών και Οικονομικών, που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις των δικαιούχων προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση και χορήγηση της ανωτέρω δαπάνης στους δικαιούχους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου