ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βραβείο για τις «Μ@θητικές ΕΠΑ.Λ.ξεις»

βραβείο-για-τις-μθητικές-επα-λ-ξεις-950139

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Σκιάθου πήραν το 3ο βραβείο σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σχολικής Εφημερίδας

Σημαντική διάκριση σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σχολικής Εφημερίδας κατάφεραν να αποσπάσουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Σκιάθου.

Οι μικροί δημοσιογράφοι κατάφεραν να κερδίσουν το 3ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκδίδοντας τη δική τους εφημερίδα με τίτλο «Μ@θητικές ΕΠΑ.Λ.ξεις».

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» προκήρυξε τον διαγωνισμό που αφορά στην έκδοση φύλλου εφημερίδας, αφιερωμένου στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Οκτώβρη του 2022 και το ΕΠΑ.Λ. Σκιάθου επέλεξε να συμμετάσχει σε αυτόν υπό το συντονισμό των εκπαιδευτικών Γραμμένου Μαρία και Μίχου Ελένη, φιλολόγων του σχολείου, με τους θεματικούς άξονες – στόχους που αφορούν λιγότερες ανισότητες, ζωή στο νερό και την κατηγορία ειρήνη, δικαιοσύνη και ισχυροί θεσμοί.

Βασισμένοι στην τρίτη κατηγορία – στόχο του ΟΗΕ, οι μαθητές της Σκιάθου πρόταξαν ως κύριο θέμα της εφημερίδας την τραγωδία στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή από 57 ανθρώπους. Μέσα από μία σειρά ερωτημάτων οι μαθητές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, αλλά και τον φόβο ότι, δυστυχώς, δεν θα απαντηθούν.

Συνολικά, 34 μαθητές από όλες τις λυκειακές τάξεις και υπό την καθοδήγηση των δύο εκπαιδευτικών κατάφεραν να συντάξουν και να εκδώσουν το δικό τους φύλλο εφημερίδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου