ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πράσινο φως για τη λειτουργία εξεταστικού κέντρου Πανελλαδικών στη Σκιάθο πριν τις… κάλπες

πράσινο-φως-για-τη-λειτουργία-εξεταστ-949036

Το αίτημα της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας για την εξυπηρέτηση 26 υποψηφίων των ΕΠΑΛ από τα νησιά είχε απορριφθεί στα τέλη Απριλίου- Χθες το πρώτο δοκιμαστικό μέσω ΣΑΜ

Τρεις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές κι ενώ σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έγινε χθες το πρώτο δοκιμαστικό λήψης θεμάτων, μέσω του ΣΑΜ (Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης) για τις πανελλαδικές, το Υπουργείο Παιδείας άναψε χθες πράσινο φως για τη λειτουργία ενός ακόμη εξεταστικού κέντρου στον νομό. Πρόκειται για το Επαγγελματικό Λύκειο Σκιάθου που μόλις χθες εγκρίθηκε να λειτουργήσει ως εξεταστικό κέντρο όπου θα δώσουν πανελλαδικές 27 υποψήφιοι των ΕΠΑΛ Σκιάθου και Σκοπέλου, οι οποίοι θα αναγκάζονταν διαφορετικά να μεταβούν και να διανυκτερεύσουν στον Βόλο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το αίτημα για τη λειτουργία του επιπλέον εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ των Βορείων Σποράδων είχε υποβληθεί εγκαίρως από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μαζί με αίτημα για τη λειτουργία εξεταστικού στο Τρίκερι για τους έξι υποψηφίους του ακριτικού χωριού. Και τα δύο αιτήματα είχαν απορριφθεί από το Υπουργείο Παιδείας στα τέλη Απριλίου, προς δυσάρεστη έκπληξη τόσο των μαθητών του Τρικερίου που θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν 37 χλμ έως την Αργαλαστή για να δώσουν πανελλαδικές αλλά και για τους υποψηφίους των Βορείων Σποράδων, 21 από το ΕΠΑΛ Σκιάθου και έξι από το ΕΠΑΛ Σκοπέλου, που θα έπρεπε να μεταβούν στον Βόλο και να διανυκτερεύσουν στην πόλη.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κατέθεσε αίτηση θεραπείας, η απάντηση όμως ήρθε μόλις χθες κι ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει τα δοκιμαστικά αναμετάδοσης και λήψης θεμάτων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, υπάρχουν τρία εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, ωστόσο, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ ταλαιπωρούνταν με μετακινήσεις και διανυκτερεύσεις στον Βόλο. Στο ΕΠΑΛ Σκιάθου θα δώσουν εξετάσεις οι υποψήφιοι του σχολείου και έξι ακόμη από το ΕΠΑΛ Σκοπέλου.

Η απόφαση έρχεται να ανατρέψει τον σχεδιασμό που είχε γίνει μέχρι τώρα. Η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας θα πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές της κατανομής των μαθητών στα εξεταστικά κέντρα και να ορίσει λυκειακές επιτροπές.

Το επόμενο δοκιμαστικό για τις πανελλαδικές μέσω ΣΑΜ θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, μετά τις εκλογές και εκτιμάται ότι το ΕΠΑΛ Σκιάθου θα είναι έτοιμο να συμμετέχει σε αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι ως εξετατικά κέντρα θα λειτουργήσουν 22 γενικά λύκεια, τα 1ο, 2ο , 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, Μουσικό Σχολείο και τα γενικά λύκεια Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αλοννήσου και πέντε ΕΠΑΛ τα 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και ΕΠΑΛ Αλμυρού και μετά τη χθεσινή απόφαση το ΕΠΑΛ Σκιάθου.

Οπως είναι γνωστό, η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων θα ανοίξει την Πέμπτη 1 Ιουνίου με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο μάθημα των νέων ελληνικών.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα ξεκινήσουν τις πανελλαδικές την Παρασκευή 2 Ιουνίου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας γενικής παιδείας.

Στις εξετάσεις θα λάβουν μέρος από τη Μαγνησίας 1.849 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 1.383 είναι από τα Γενικά Λύκεια και από αυτούς οι 1.203 είναι τελειόφοιτοι μαθητές και 180 απόφοιτοι περασμένων ετών. Από τα Επαγγελματικά Λύκεια θα λάβουν μέρος 466 υποψήφιοι εκ των οποίων οι 391 τελειόφοιτοι μαθητές και 75 απόφοιτοι περασμένων ετών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου