ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χρ. Τριαντόπουλος: «Προχωρά η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πευκί-Βόρειες Σποράδες»

χρ-τριαντόπουλος-προχωρά-η-προκήρυξ-948622

με επιχορήγηση 0,6 εκατ. ευρώ

Σε συνέχεια της εισήγησης από την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, Πρόεδρος της οποίας είναι ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, προχωρά από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, σε συνέχεια της σχετικής προεργασίας από το Γενικός Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πευκί-Βόρειες Σποράδες, προϋπολογισμού κοντά στο 0,6 εκατ. ευρώ. Η απόφαση αυτή ακολουθεί την ψήφιση σχετικής ρύθμισης στη Βουλή, αλλά και την έγκριση από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) της νέας επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής επιβατικής γραμμής που θα συνδέει τη Βόρεια Εύβοια με τις Βόρειας Σποράδες, η οποία ανταποκρίνεται και στο αίτημα της περιοχής για ενδοσποραδική σύνδεση, με έναυσμα την εισήγηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής. Η εν λόγω γραμμή θα ξεκινά από την Αλόννησο προς το Πευκί (συνδέοντας και τα άλλα νησιά), με ένα δρομολόγιο καθημερινά για τη θερινή περίοδο, με την υποχρέωση εκτέλεσης πέντε επιπλέον δρομολογίων την εβδομάδα άνευ μισθώματος, από Σκιάθο προς Σκόπελο και Αλόννησο, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ενδοσποραδικές ανάγκες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες, ώστε ένας ακόμα ακτοπλοϊκός δίαυλος να ενεργοποιηθεί για τις Βόρειες Σποράδες, ο οποίος αφορά την καθημερινή σύνδεσή τους με τη Βόρεια Εύβοια, αλλά και τη σύνδεση μεταξύ τους, για την περίοδο μεταξύ 5 Ιουνίου και 8 Οκτωβρίου 2023. Συγκεκριμένα, προχωρά από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πευκί-Βόρειες Σποράδες, σε συνέχεια όλης της σχετικής προεργασίας που έγινε, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται κοντά στο 0,6 εκατ. ευρώ.

Με αυτή την νέα επιδοτούμενη επιβατική γραμμή προκύπτουν σημαντικά οφέλη και για τις δύο περιοχές, καθώς η Βόρεια Εύβοια συνδέεται με το πολιτικό αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ και τα νησιά των Βορείων Σποράδων συνδέονται μεταξύ τους – απαντώντας σε ένα πάγιο αίτημα για ενδοσποραδική επιβατική σύνδεση, αλλά και συνδέοντας με το βόρειο τμήμα του νησιού της Εύβοιας.

Ως εκ τούτου, η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει εμπράκτως τις Βόρειες Σποράδες, καθώς και τη Βόρεια Εύβοια, με τη δρομολόγηση γραμμών και συνδέσεων με προστιθέμενη αξία για τις τοπικές οικονομίες, αλλά και για τις αναπτυξιακές προοπτικές των δύο περιοχών, σε ένα πλαίσιο γόνιμης και δημιουργικής συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους. Θερμές ευχαριστίες στην ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου