ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τραγικό τέλος για 58χρονη

τραγικό-τέλος-για-58χρονη-929036

Τη βρήκε κρεμασμένη σε αποθήκη του σπιτιού ο άνδρας της – Το δράμα που θα βιώσει η οικογένεια μέχρι την ταφή της και τα χρέη Γραφείου Τελετών… που εκτελεί ο δήμος

Σε κατάσταση σοκ είναι η κοινωνία της Αλοννήσου από χθες το μεσημέρι, όταν και γινόταν γνωστό ότι μία 58χρονη γυναίκα, μητέρα ενός παιδιού, βρέθηκε απαγχονισμένη στην αποθήκη του σπιτιού της, στην περιοχή «Αγία Παρασκευή», στο Πατητήρι Αλοννήσου.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι δεν άφησε σημείωμα, στο οποίο να εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή της. Η οικογένειά της και όλοι οι κάτοικοι του νησιού είναι συγκλονισμένοι με αυτό το πολύ δυσάρεστο συμβάν.

Η σορός της 58χρονης μεταφέρθηκε στο ιατρείο, όπου διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός της, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Αλοννήσου διατάχθηκε νεκροψία- νεκροτομή για τον θάνατό της.

Το δράμα όμως που βιώνει η οικογένειά της από χθες που βρέθηκε νεκρή συνεχίζεται, καθώς η σορός της θα πρέπει να μεταφερθεί ακτοπλοϊκώς σήμερα στον Βόλο και μετά στη Λάρισα.

Από την Αλόννησο το πρώτο και μοναδικό καράβι αναχωρεί στη 1 το μεσημέρι, αυτό σημαίνει ότι θα αποπλεύσει στον Βόλο στις 5 το απόγευμα και από εκεί οδικώς θα πρέπει να μεταφερθεί η σορός στη Λάρισα, στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Αν είναι ανοιχτή ακόμη επειδή υπάρχει συνεννόηση θα γίνει νεκροψία- νεκροτομή σήμερα. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει αύριο Πέμπτη, όπερ σημαίνει ότι η εξόδιος ακολουθία στο νησί θα γίνει την επόμενη μέρα, ήτοι δηλαδή την Παρασκευή.

Το δράμα της οικογένειας μέχρι την ταφή της…

Η οικογένεια της 58χρονης βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Αδυνατεί να πιστέψει τον τραγικό τρόπο με τον οποίο η γυναίκα αποφάσισε να φύγει από τη ζωή. Στο νησί επικρατεί βουβαμάρα και πόνος. Όλοι όσοι γνώριζαν την 58χρονη μιλούν για μία ευγενική και ήσυχη γυναίκα, που δεν έδειχνε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα.

Ήταν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ο σύζυγος της 58χρονης την αναζήτησε στο σπίτι, αλλά δεν τη βρήκε. Λίγα λεπτά αργότερα βρισκόταν ο ίδιος αντιμέτωπος με ένα μακάβριο θέαμα. Εντόπισε τη σύζυγό του κρεμασμένη από κολώνα στην αποθήκη του σπιτιού. Εντρομος άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Στο σημείο έσπευσαν γείτονες, ενώ κλήθηκε επίσης η αστυνομία και γιατρός από το Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Και χρέη γραφείου τελετών ο δήμος

Συγκλονισμένος δήλωσε ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης. Ο ίδιος μάλιστα επειδή δεν υπάρχει Γραφείο Τελετών στο νησί μαζί με τους συνεργάτες του έχουν αναλάβει όλα τα διαδικαστικά μέχρι να γίνει η εξόδιος ακολουθία. Το ίδιο άλλωστε γίνεται κάθε φορά, όπως εξήγησε ο κ. Βαφίνης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Ο δήμος προκειμένου να εξυπηρετήσει τέτοιου είδους καταστάσεις έχει μάλιστα προμηθευτεί ειδικό νεκροθάλαμο στον οποίο φυλάσσονται οι σοροί, όταν πρέπει να γίνει νεκροψία- νεκροτομή, ενώ επίσης έχει αγοραστεί νεκροφόρα η οποία χρησιμοποιείται σε κάθε εξόδιο τελετή.

«Αναγκαστήκαμε να το κάνουμε αυτό, διότι δεν υπάρχει Γραφείο Τελετών και οι δημότες πρέπει να εξυπηρετηθούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, εξηγώντας μία ακόμη ιδιαιτερότητα που καλούνται να διαχειριστούν οι δήμοι της νησιωτικής Μαγνησίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου