ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χρηματοδότηση 240.000 ευρώ στον Δήμο Σκοπέλου για έργα αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές

χρηματοδότηση-240-000-ευρώ-στον-δήμο-σκοπέλ-928762

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, και υποψήφιου Βουλευτή Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του Δήμου Σκοπέλου, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκου, δημοσιεύτηκε η πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για υποβολή προτάσεων ένταξης έργων στο πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού. Στην εν λόγω πρόσκληση συμπεριλαμβάνεται και χρηματοδότηση 240.000 ευρώ προς τον Δήμο Σκοπέλου.

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Χάρη στη στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο, συνεχίζεται η χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού για έργα πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.

Σε αυτό το πλαίσιο, δημοσιεύτηκε η πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για την ένταξη έργων πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα, με τη συνολική χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ να ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ. Στην εν λόγω πρόσκληση συμπεριλαμβάνεται και η χρηματοδότηση τριών έργων του Δήμου Σκοπέλου, συνολικού ύψους 240.000 ευρώ. Ειδικότερα, πρόκειται για:

-Το έργο αποκατάστασης ζημιών στο λιμάνι του Λουτρακίου από ισχυρά καιρικά φαινόμενα, με χρηματοδότηση 100.000 ευρώ.

-Το έργο αποκατάστασης ζημιών στο οδικό (εσωτερικό και αγροτικό) δίκτυο μετά από ισχυρά καιρικά φαινόμενα σε ΤΚ Νέου Κλήματος και Γλώσσας, με χρηματοδότηση 80.000 ευρώ.

-Το έργο αποκατάστασης του βυθού του λιμένα Σκοπέλου από την επιβάρυνση που προκλήθηκε λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων την προηγούμενη περίοδο, με χρηματοδότηση 60.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της τρέχουσας Κυβέρνησης, και λαμβάνοντας υπόψη και την τελευταία πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, η συνολική έκτακτη χρηματοδότηση του Υπουργείου προς τον Δήμο Σκοπέλου για έργα αποκατάστασης και πρόληψης από φυσικές καταστροφές ανέρχεται σε 1,24 εκατ. ευρώ.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την έμπρακτη στήριξη προς την τοπική αυτοδιοίκηση με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων. Προς αυτή την κατεύθυνση, η διαδικασία έκτακτης χρηματοδότησης προς τους Δήμους για την αντιμετώπιση ζημιών σε υποδομές και δίκτυα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών συνεχίζεται, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου