ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσωρινή λύση για τα έξοδα των κοριτσιών του ΓΕΛ Σκοπέλου

προσωρινή-λύση-για-τα-έξοδα-των-κοριτσ-924968

Το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ έφερε… προσωρινή λύση – Πληρωμένα τα έξοδα των κοριτσιών στην επόμενη φάση του Πρωταθλήματος μετά από παρέμβαση της δημοτικής αρχής

Προσωρινή, έστω και εκ των υστέρων, είναι η λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπισαν τα «χρυσά κορίτσια» από το Γενικό Λύκειο Σκοπέλου, τα οποία προκειμένου να συμμετέχουν στο Πανθεσσαλικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ, χρειάστηκε οι οικογένειές τους να πληρώσουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα της μετακίνησης, της διαμονής και της διατροφής.

Επιπροσθέτως οι ίδιες οικογένειες επωμίστηκαν και το κόστος μίας επιπλέον διανυκτέρευσης στον Βόλο, καθώς λόγω της 24ωρης απεργίας που «κράτησε» δεμένα τα πλοία την Πέμπτη 16 Μαρτίου, οι αθλήτριες υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στο νησί μόλις χθες.

Το θέμα ανέδειξε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, προκειμένου να καταγραφεί πόσο δύσκολο είναι για όσους διαμένουν στη νησιωτική Μαγνησία, να υπερβούν εμπόδια, που κάτω από άλλες συνθήκες θεωρούνται αυτονόητα λυμένα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος του νησιού Σταμάτης Περίσσης έκανε γνωστό ότι στην επόμενη αποστολή των κοριτσιών τα έξοδα θα είναι πληρωμένα, καθώς ενεργοποιείται το κονδύλι που είχε προβλεφθεί, όχι μόνο για το λύκειο Σκοπέλου, αλλά για όλα τα λύκεια που συμμετέχουν στο πανθεσσαλικό πρωτάθλημα, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Ωστόσο, οι οικογένειες συνεχίζουν να αισθάνονται ότι τα παιδιά τους δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση με άλλους συνομήλικούς τους.

«Οι περισσότερες αθλήτριες που συμμετέχουν στην ομάδα είναι στη Β’ και στη Γ’ λυκείου. Αντιλαμβάνεστε ότι τα κορίτσια έχουν αρκετό διάβασμα και για να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα χάνουν ώρες από τα μαθήματά τους, ώρες πολύτιμες για το μέλλον τους», ανέφερε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Κοχύλης, πατέρας μίας εκ των αθλητριών και πρόεδρος της ΑΟ Σκοπέλου, για να προσθέσει ότι συγκριτικά με τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετέχουν, οι μαθήτριες του ΓΕΛ Σκοπέλου χρειάζεται να υπερπηδήσουν αρκετά εμπόδια, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στη διοργάνωση.

«Οι αθλήτριες φεύγουν από το νησί μεσημέρι, φτάνουν στον Βόλο απόγευμα και διανυκτερεύουν. Την άλλη μέρα το πρωί είναι ο αγώνας, αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμο πλοίο που να εξυπηρετεί την επιστροφή τους, άρα χρειάζεται ακόμη μία διανυκτέρευση και φτάνουν, τελικά στη Σκόπελο μεσημέρι. Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι άλλες ομάδες τα κάνουν σε μόνο λίγες ώρες για να ταξιδέψουν από την έδρα τους και να επιστρέψουν αντίστοιχα σ’ αυτή» επισημαίνει ο ίδιος.

Η όλη ταλαιπωρία αποτυπώνεται και στις σκέψεις των μαθητριών, που εκμυστηρεύονται στους δικούς τους ότι έχουν κουραστεί από τις συχνές μετακινήσεις και την απουσία από τα σπίτια τους. «Εχουν φτάσει σε σημείο να μην θέλουν να αγωνιστούν στην επόμενη φάση, λόγω της κούρασης που έχουν υποστεί».

Οι γονείς των μαθητριών από τη Σκόπελο κάνουν λόγο για γενικότερη αδιαφορία προς τα παιδιά τους.

«Προκηρύχθηκε ένας διαγωνισμός από το σχολείο μας για τη συγκέντρωση προσφορών για την κάλυψη των εξόδων των αθλητριών μας και κανένας δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον. Χρειάστηκε να κινητοποιηθούμε ατομικά για να κλείσουμε ξενοδοχεία και μετακίνηση» αναφέρει ο κ. Κοχύλης.

Πάντως, μολονότι υπάρχουν αυτά τα προβλήματα οι μαθήτριες του ΓΕΛ Σκοπέλου έχουν πεισμώσει. Αυτό δείχνουν άλλωστε οι νίκες που διαδέχονται η μία την άλλη. Παρά την ταλαιπωρία τους και την απουσία των δύο συμπαικτριών τους, οι οποίες λόγω κόστους δεν κατάφεραν να παραστούν στην αποστολή και να συμμετάσχουν στον αγώνα που διεξήχθη στην Καρδίτσα, τα κορίτσια κατάφεραν να επικρατήσουν του λυκείου της Καρδίτσας και πέρασαν στην τελική φάση του Πανθεσσαλικού Πρωταθλήματος.

Επόμενος αντίπαλος η Λάρισα. Οι αθλήτριες από τη Σκόπελο θα αναχωρήσουν μεθαύριο Δευτέρα από το νησί για τον Βόλο, για να αντιμετωπίσουν την Τρίτη το πρωί λύκειο της Λάρισας, προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο της επόμενης φάσης.

Μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής, αλλά και πιέσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών του σχολείου, τα έξοδα των κοριτσιών θα είναι καλυμμένα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου