ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ξεσπά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πατέρας του βρέφους από την Αλόννησο

ξεσπά-στον-ταχυδρομο-ο-πατέρας-του-βρέ-923749

Εκτός μάχης… πάλι το πλωτό ασθενοφόρο εκατομμυρίων ευρώ- Ξεσπά ο πατέρας του μωρού στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Αν ήταν κάτι πιο σοβαρό, σήμερα θα κλαίγαμε…»

Διακομιδή θρίλερ για ένα βρέφος ενός έτους στην Αλόννησο, καθώς το ιδιωτικό σκάφος που το μετέφερε εσπευσμένα στον Βόλο υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός μεσοπέλαγα.

Το πλωτό ασθενοφόρο των πολλών εκατομμυρίων ευρώ ήταν για μία ακόμη φορά εκτός λειτουργίας. Το μωρό όμως έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στον Βόλο. Κλήθηκε το ιδιωτικό σκάφος από τη Σκόπελο «Δημήτρης- Κατερίνα», το οποίο λίγο έξω από τη Σκιάθο «έμεινε» από βλάβη στο πηδάλιο.

Ειδοποιήθηκε αμέσως ο θάλαμος επιχειρήσεων. Η ώρα περνούσε και η αγωνία κορυφώνονταν. Πλήρωμα, μητέρα, βρέφος και γιατρός βρισκόταν μεσοπέλαγα περιμένοντας βοήθεια. Ο πατέρας του παιδιού παρέμεινε στην Αλόννησο. Μόλις ενημερώθηκε για τη βλάβη, έμπλεος ανησυχίας επικοινωνούσε διαρκώς τηλεφωνικά με τη σύζυγό του, προκειμένου να την εμψυχώσει. Το μόνο που τον ένοιαζε εκείνη τη στιγμή ήταν να φτάσουν όλοι τους σώοι στη στεριά και το μωρό να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου με ασφάλεια.

Σκάφος του λιμενικού που επέστρεφε Σποράδες από διακομιδή, έσπευσε μία ώρα περίπου μετά στο σημείο. Παρέλαβε το μωρό μαζί με τη μητέρα του και την παιδίατρο από το ΚΥ Σκοπέλου, και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Βόλου.

Από τις 11 το βράδυ που οι γονείς μετέβησαν στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αλοννήσου, η διακομιδή ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, με το μωρό να φτάνει στο Αχιλλοπούλειο στις 5 τα χαράματα.

Η Οδύσσεια του μικρούλη, ήρθε για μία ακόμη φορά να καταδείξει τα προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης και διακομιδών στις Σποράδες. Το πλωτό ασθενοφόρο που αγοράστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού και υποτίθεται θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα των διακομιδών, κάθε άλλο παρά επιτελεί τον σκοπό για τον οποίο αγοράστηκε, καθώς κάθε τρεις και λίγο «καθηλώνεται» από βλάβες.

Φορτισμένος από την αγωνία και την ταλαιπωρία που υπέστησαν η σύζυγός του και το μωρό του, ο πατέρας του ξεσπά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και ζητεί να βρεθεί μόνιμη λύση, που θα διασφαλίζει ασφαλείς διακομιδές, χειμώνα και καλοκαίρι, με αξιόπλοα σκάφη.

Ξεσπά ο πατέρας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: Αν ήταν κάτι πιο σοβαρό, σήμερα θα κλαίγαμε…

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ βρήκε τον Δήμο Κυριαζή, πατέρα του μωρού, στο καράβι για Βόλο. Ήταν ακόμη φορτισμένος με ό,τι συνέβη προχθές το βράδυ. Η περιπέτεια που έζησαν μεσοπέλαγα η σύζυγος, ο γιος του και η παιδίατρος Ρηγίνα Σκλάβου, διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, τον έχουν συγκλονίσει.

«Αν ήταν κάτι χειρότερο και όχι βρογχιολίτιδα, σήμερα μπορεί να κλαίγαμε. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Είμαστε στην άκρη του Θεού. Πρέπει η Πολιτεία να φροντίσει να έχουμε υγειονομική προστασία. Δεν είναι δυνατόν, κάθε φορά που συμβαίνει κάτι, να τρέμει η ψυχή μας ότι θα πεθάνουμε μεσοπέλαγα», επισήμανε ο κ. Δήμου στην επικοινωνία μας.

«Εμείς ήμασταν τυχεροί. Αύριο όμως δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Αν ήταν κάποιος συμπολίτης με έμφραγμα ή εγκεφαλικό, δύσκολα θα επιβίωνε. Η γυναίκα μου με το παιδί έφτασαν στο Νοσοκομείο Βόλου στις 5 τα χαράματα. Τι περιμένουν; Να κλάψουμε πρώτα θύματα και μετά να βρεθεί λύση;», αναρωτιέται ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον πατέρα, το μωρό εξετάστηκε από την παιδίατρο και διαγνώστηκε με βρογχιολίτιδα. Ευτυχώς ήταν απύρετο. Επειδή όμως φοβήθηκαν ότι μπορεί η κατάσταση της υγείας του να επιδεινωθεί, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει διακομιδή στην Παιδιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο Βόλου.

Eκτός μάχης πάλι το πλωτό ασθενοφόρο

Το πολυδιαφημισμένο πλωτό ασθενοφόρο των Βορείων Σποράδων για μία ακόμη φορά προχθές ήταν εκτός μάχης…

Για την ακρίβεια είναι καθηλωμένο στη στεριά τις τελευταίες 15 περίπου ημέρες, λόγω νέας βλάβης που υπέστη.

«Εχει ενημερωθεί η εταιρεία συντηρήσεων και περιμένουμε να μεταβεί στο νησί, για να επιδιορθώσει τη ζημιά», ενημέρωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο λιμενάρχης Γιώργος Γκάρας.

Η προμηθεύτρια εταιρεία είναι νορβηγικών συμφερόντων και έχει παράρτημα στη Θήβα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου