ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μαθητές συγκλόνισαν με τη σιωπή τους

μαθητές-συγκλόνισαν-με-τη-σιωπή-τους-922783

Το Γυμνάσιο Σκιάθου έκανε βουβή πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη αλλά έστειλαν ηχηρό μήνυμα

Συγκλόνισαν με τη σιωπή τους μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου, οι οποίοι προχώρησαν σε βουβή πορεία στα σοκάκια και τους δρόμους του νησιού για να διαμαρτυρηθούν για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ανήμερα της μεγαλειώδους κινητοποίησης στον Βόλο, το κέντρο του οποίου σείστηκε από συνθήματα από τους χιλιάδες διαδηλωτές, η Σκιάθος συγκλονιζόταν από τη βουβή διαμαρτυρία των παιδιών της, που καταγράφτηκε σε βίντεο, το οποίο κάνει τον γύρο των social media.

Μαυροφορεμένοι μαθητές, με τα κεφάλια σκυφτά, κρατώντας πανό, πλακάτ και δημιουργώντας φράσεις με πλακίδια στα χέρια τους, άνοιξαν τη σχολική αυλόπορτα και ξεχύθηκαν στους δρόμους του νησιού. Στην πορεία δεν ήχησε ούτε ένα σύνθημα. Δεν ακούστηκε ούτε ψίθυρος από τους μαθητές που βουβοί περνούσαν από το κέντρο του νησιού για να καταλήξουν στο λιμάνι, στο ύψος του Μπούρτζι.

«Η σιωπή είναι πιο δυνατή» η μόνη έκφραση που ακούστηκε από εκπαιδευτικό του σχολείου για τη βουβή διαμαρτυρία των μαθητών, οι οποίοι πέταξαν στη θάλασσα μηνύματα στη μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Η βουβή διαμαρτυρία καταγράφτηκε σε βίντεο με την υποστήριξη του Skiathos Life. Στη διάρκεια του βίντεο παρεμβάλλονται σκηνές από την τραγωδία στα Τέμπτη, στιγμιότυπα από τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων για το τραγικό δυστύχημα και απαλή μουσική να συνοδεύει την εικόνα των θλιμμένων και μαυροφορεμένων μαθητών που περιήλθαν στους δρόμους.

Η δράση αφιερώθηκε στα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου