ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Προεκλογικές σκοπιμότητες στις τοποθετήσεις Λιμενικών. Καμία θέση για Σποράδες»

αλ-μεϊκόπουλος-προεκλογικές-σκοπιμ-908689

Την επιλογή της κυβέρνησης να συνεχίσει τον παραγκωνισμό και την καταστρατήγηση των πάγιων αναγκών των λιμενικών υπηρεσιών των Σποράδων στο βωμό εκλογικών σκοπιμοτήτων, στηλίτευσε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Ο Βουλευτής ανέφερε ότι από τις δύο σειρές Λιμενοφυλάκων που αποφοίτησαν τον Δεκέμβριο του 2022 και τον Γενάρη του 2023, οι Σποράδες δεν ενισχύθηκαν ούτε με μία θέση. Την ίδια ώρα, προβλέφθηκαν 4 θέσεις για την πλήρους σύνθεσης υπηρεσία της Σητείας Κρήτης, που αποτελεί και την εκλογική περιφέρεια στην οποία πολιτεύεται ο αρμόδιος Υπουργός.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουν οι τοποθετήσεις στις λιμενικές υπηρεσίες των νέων στελεχών που αποφοιτήσαν πρόσφατα από την σχολή Λιμενοφυλάκων. Παρά τις αυξημένες ανάγκες και τις τεράστιες ελλείψεις σε Λιμενικούς που υπάρχουν σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο κανένα νέο στέλεχος δεν αναμένεται τοποθετηθεί στα 3 νησιά των Β.Σποράδων. Αντίστοιχα, μόλις πριν ένα μήνα, που διενεργήθηκε η ανάλογη διαδικασία για την τοποθέτηση των Λιμενοφυλάκων που εισήχθησαν ως επιλαχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του έτους 2019, στα νησιά των Σποράδων δεν ανέλαβε υπηρεσία κανένας νέος Λιμενικός.

Η Αλόννησος, εδώ και πολλά έτη λειτουργεί σε οριακά επίπεδα υποστελέχωσης με τα στελέχη του Λιμενικού να μην έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις προβλεπόμενες άδειες ακόμη και κατά τη χειμερινή περίοδο. Στη Σκόπελο, οι υπηρετούντες Λιμενικοί καλύπτουν με υπερεργασία την τουριστική κίνηση σε 4 λιμάνια. Η Σκιάθος, εδώ και πολλά έτη απογυμνώνεται συστηματικά χωρίς καμία ενίσχυση σε προσωπικό, τη στιγμή που οι ανάγκες του νησιού βαίνουν σταθερά αυξημένες, καθώς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

«Η πάγια υποστελέχωση των λιμενικών υπηρεσιών των Β. Σποράδων που λειτουργούν στην ουσία με σύνθεση στο 50%, έχουν πολλάκις κοινοποιηθεί στο Υπουργείο. Μέχρι σήμερα, έχουν υπάρξει από πλευράς Υπουργού διαβεβαιώσεις για την ενίσχυση των νησιών με προσωπικό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί», τόνισε ο Βουλευτής. Με την Ερώτησή του κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει απαντήσεις για την επιλογή να ενισχύσει την υπηρεσία της Σητείας Κρήτης, αντί των αποδεδειγμένα υποστελεχωμένων υπηρεσιών των Β. Σποράδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου