ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δίκτυο εθελοντών φιλόζωων

δίκτυο-εθελοντών-φιλόζωων-908294

Δημιουργεί ο Δήμος Σκοπέλου και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε δημότες

Με σύνθημα «Αγάπησε τα αδέσποτα – Γίνε Εθελοντής», ο δήμος Σκοπέλου επιχειρεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο εθελοντών φιλόζωων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων στο νησί.

Η καμπάνια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στην ιστοσελίδα του Δήμου, οι δημότες καλούνται να συμπληρώσουν την ειδική αίτηση εθελοντή και τις δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να λάβουν μέρος και οι οποίες αφορούν από τη δυνατότητα φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, μέχρι τη μεταφορά άρρωστων ή τραυματισμένων, τη σίτισή τους ή σε επίπεδο συμμετοχής στην οργάνωση και πραγματοποίηση εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημερωτικών ημερίδων για τα αδέσποτα.

«Χωρίς τη συμμετοχή των ανθρώπων του τόπου μας, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει!

Εάν έχετε ελεύθερο χρόνο, εάν αγαπάτε τον εθελοντισμό και τις αδέσποτες ψυχές, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συμμετέχετε στην προσπάθειά μας.

Δηλώστε εθελοντής – φιλόζωος στον Δήμο Σκοπέλου, συμπληρώνοντας την ειδική αίτηση εθελοντή φιλόζωου την οποία θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου μας https://www.skopelos.gov.gr και αποστέλλοντάς την στο email: [email protected], προκειμένου να δημιουργηθεί δίκτυο εθελοντών φιλόζωων στον Δήμο μας.

Ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρέωση θέλει όμως υπευθυνότητα.

Βοηθήστε μας να τα βοηθήσουμε!

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, όλοι οι Δήμοι βάσει του νόμου 4039/2012 που ήταν σε ισχύ και του νόμου 4830/2021 που είναι σε ισχύ, υποχρεούνται να έχουν πρόγραμμα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ο Δήμος Σκοπέλου είχε, έχει και θα συνεχίσει να έχει ως οφείλει, πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμού και σήμανσης των αδέσποτων ζώων.

Το πρόγραμμα που είναι σε ισχύ αυτή την στιγμή, υλοποιείται από την «Κτηνιατρική φροντίδα Ο.Ε.».

Παρακαλούμε τους κατοίκους της Σκοπέλου σε περίπτωση που εντοπίζουν αδέσποτα που χρήζουν κτηνιατρικής περίθαλψης (στείρωσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κτλ.) να επικοινωνούν με την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κα. Ελισάβετ Μακαρατζή (τηλ. 2424350107) ή την Αρμόδια Αντιδήμαρχο κα. Σταματούλα Κουκορίνη – Φύβγα (τηλ.: 6983717851)», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου