ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο «Θεόφιλος» στη Σκιάθο

ο-θεόφιλος-στη-σκιάθο-908175

Ο Θοδωρής Προκοπίου στον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία συγκλονιστική παράσταση

Η συγκλονιστική παράσταση «Θεόφιλος» σε κείμενο του Θανάση Σκρουμπέλου έρχεται στην Σκιάθο για πρώτη φορά σε ερμηνεία του Θοδωρή Προκοπίου αύριο, Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 20:00 στον χώρο εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου. Η προπώληση εισιτηρίων με είσοδο 10,00€ έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί αύριο, Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 12:00 στα καταστήματα Γερμανός – Vodafone και BestShop Skiathos.

Την Δευτέρα το πρωί η παράσταση θα παρουσιαστεί στους μαθητές του Γενικού Λυκείου, Γυμνασίου και ΕΕΕΕΚ Σκιάθου στις 10:30 με μαθητικό εισιτήριο των 5€.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για τρεις συνεχόμενες επιτυχημένες θεατρικές σαιζόν, κέρδισε το κοινό στην Αθήνα, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στη Βουλή των Ελλήνων (7/12/21) και συνεχίζει το ταξίδι της…

Λίγα λόγια για το έργο:

Παρακολουθούμε τα βήματα του από την εφηβεία και το πρώτο του ταξίδι από την Μυτιλήνη στη Σμύρνη για να βρει το δρόμο του και ακολουθώντας το όνειρο για την «ζωγραφιά» θα φτάσει μέχρι το Βόλο…. το Πήλιο … να πολεμήσει για την πατρίδα, τα οράματά του…!

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας για την Αθηνά….. η απόρριψη…. ο χλευασμός… η φτώχεια… είναι η καθημερινότητα του.

Η επιστροφή στη γενέτειρα και η λυτρωτική συνάντηση με τον Στρατή Ελευθεριάδη θα είναι η πρώτη αναγνώριση…. η ουσιαστική δικαίωση όμως θα έρθει μέσα από τα ίδια του τα έργα!

Εικόνες και παραστάσεις από την επανάσταση και τα γεγονότα περνούν μπροστά από τον θεατή, που επικοινωνεί μέσα από τα έργα με τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη και φιγούρες όπως ο Αθανάσιος Διάκος , ο Ρήγας Φεραίος, ο Παύλος Μελάς κ.α. λαμβάνουν άλλη διάσταση στον δικό του καμβά.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Θεόφιλος και του Δήμου Μυτιλήνης.

Συντελεστές:

Κείμενο : Θανάσης Σκρουμπέλος

Σκηνοθεσία : Νίκος Βερλέκης

Σκηνικά – Κοστούμια : Ανθή Σοφοκλέους

Μουσική επιμέλεια : Δημήτρης Κοντογιάννης

Ερμηνεύει ο Θοδωρής Προκοπίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου