ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συμμετοχή του δήμου των Β. Σποράδων στο μεγαλύτερο περιπατητικό φεστιβάλ

συμμετοχή-του-δήμου-των-β-σποράδων-στο-878747

Στο μεγαλύτερο περιπατητικό Φεστιβάλ της Πορτογαλίας συμμετείχε ο δήμος Σκιάθου. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη μεγαλύτερη περιφέρεια της Πορτογαλίας, την περιφέρεια Alentejo, τον Οργανισμό Τουρισμού της περιφέρειας Turismo do Alentejo ERT-Alentejo Tourism, και τους 47 δήμους της περιφέρειας, με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού της Πορτογαλίας. Το Φεστιβάλ έχει διάρκεια έως 6 Νοεμβρίου, και στο πρόγραμμα του έχει 75 διαδρομές, ενώ οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 2.000. Η περιφέρεια Alentejo θεωρείται πρωτοπόρος στην οργάνωση και διαχείριση περιπατητικών διαδρομών, με εμπειρία που ξεπερνά τα 15 χρόνια.

Την πρόσκληση απηύθυναν οι διοργανωτές στον δήμο, με αφορμή τη συμμετοχή του Οργανισμού Τουρισμού της Περιφέρειας Alentejo στον παγκόσμιο συνέδριο μονοπατιών που διοργάνωσε ο δήμος Σκιάθου πρόσφατα.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας παρουσίασε το δίκτυο των μονοπατιών και το έργο του δήμου, που αφορά στη σήμανση, την λειτουργία της περιπατητικής εφαρμογής για τα κινητά τηλέφωνα, την ιστοσελίδα και τις δράσεις προβολής με αποκορύφωμα τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου. Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι συναντήσεις του σημάρχου με τον πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού της Πορτογαλίας και πρόεδρο της European Travel Commission Luis Araújo, με τον δήμαρχο της πόλης Vila Viçosa Inácio José Ludovico Esperança, καθώς επίσης με την δήμαρχο της πόλης Arraiolos Silvia Pinto.

«Η συμμετοχή του δήμου σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, βοηθά προφανώς στην εξωστρέφεια του προορισμού, αλλά και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ειδικά από Δήμους με επιτυχημένα μοντέλα διαχείρισης δικτύων μονοπατιών με κοινά χαρακτηριστικά με τον δήμο μας όπως οι Δήμοι Vila Viçosa και Arraiolos, με τους οποίους θα αναπτύξουμε μια συνεχή συνεργασία», δήλωσε σχετικά ο κ. Τζούμας, ευχαριστώντας παράλληλα την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη για τη συνεχή και αποτελεσματική υποστήριξη στις δράσεις του δήμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου