ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αντάλλαξαν όρκους πίστης στον βυθό

αντάλλαξαν-όρκους-πίστης-στον-βυθό-858339

Για όλα τα ζευγάρια ο γάμος τους αποτελεί μία ξεχωριστή στιγμή, που μένει πάντα ανεξίτηλη στη μνήμη τους. Ομως, για τη νεαρή Μυρτώ από την Εδεσσα και τον Πέτρο από την Κομοτηνή σίγουρα ο γάμος τους θα μείνει αξέχαστος και για έναν επιπλέον λόγο. Είναι ο πρώτος υποβρύχιος γάμος που έγινε στην Αλόννησο και μάλιστα με ό,τι προβλέπει το τελετουργικό.

Το ζευγάρι άκουσε μία μέρα τον δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη, καλεσμένο σε εκπ0μπή, να μιλά για τον καταδυτικό τουρισμό και για τους υποβρύχιους γάμους. Ενθουσιάστηκε. Η προοπτική να ανταλλάξει όρκους αιώνιας αγάπης στον πυθμένα της θάλασσας τους συνεπήρε.

Επικοινώνησαν με τον κ. Βαφίνη και του ζήτησαν να τους παντρέψει, όπως είπε ο δήμαρχος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Τους ενημέρωσε για τα διαδικαστικά και οι ίδιοι αποδέχτηκαν πρώτα να κάνουν τα απαραίτητα μαθήματα κατάδυσης και να μυηθούν στα μυστικά του βυθού και στη συνέχεια να γίνει ο γάμος.

Το τελετουργικό χθες, ό,τι δηλαδή προβλέπεται σε έναν γάμο, τηρήθηκε απαρέγκλιτα.

Ο δήμαρχος διάβασε το κείμενο που προβλέπεται στους γάμους και οι νεόνυμφοι μετά το πέρας της τελετής έδωσαν και το πρώτο φιλί.

Μαζί τους στον βυθό οι δύο μάρτυρες του γάμου, οι εκπρόσωποι της σχολής καταδύσεων και η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του νησιού Μαρία Αγάλλου.

Σε βάθος τριών μέτρων, η μέλλουσα νύφη είπε το «ναι» και ο αγαπημένος της τής πέρασε το δαχτυλίδι του γάμου.

Υπενθυμίζεται πως ο δήμος Αλοννήσου έχει απευθύνει κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να τελέσουν υποβρύχιο γάμο προμοτάροντας το ειδικό slogan «Alonissos, I Love You Deeply».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει προηγουμένως να κάνουν τουλάχιστον τρία ή τέσσερα μαθήματα καταδύσεων, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη στιγμή, δίχως να φοβούνται, έχοντας εξοικειωθεί με τη μαγεία του βυθού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου