ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εργα αποκατάστασης στην Ι.Μ. Παναγίας Κεχριάς στη Σκιάθο

εργα-αποκατάστασης-στην-ι-μ-παναγίας-κ-841066

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 του έργου «Στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου, των εικόνων, του δαπέδου και των εφυαλωμένων πινακίων του καθολικού της Ι. Μ. Παναγίας Κεχριάς Σκιάθου», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο είναι το τέταρτο και τελευταίο έργο που εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρόσκλησης για την Ανάδειξη του Πολιτιστικού Αποθέματος των Βορείων Σποράδων, σύμφωνα με το υπό ολοκλήρωση Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Νήσων Βορείων Σποράδων.

«Σε συνεργασία με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, αποκαθιστούμε και αναδεικνύουμε ένα σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της Σκιάθου» δηλώνει ο κ. Αγοραστός.

«Η Ι.Μ. Παναγίας Κεχριάς στη Σκιάθο είναι μια από τις σημαντικότερες μεταβυζαντινές μονές του νησιού. Η στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη της μονής αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητάς της. Ο πολιτισμός αποτελεί πρωτίστως ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Ταυτόχρονα ο Πολιτισμός είναι παράγοντας της οικονομίας και συντελεστής της ανάπτυξης. Τα έργα πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν χρήμα στην τοπική, πραγματική οικονομία» προσθέτει.

Βελτιώνεται ο δρόμος Βένετο – Κουλούρι

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, η προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για το έργο της βελτίωσης του δρόμου από τον οικισμό του Βένετου μέχρι την παραλία στη θέση Κουλούρι. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις Τεχνικές Υπηρεσίες μας προχωράμε στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο δρόμο Βένετο – Κουλούρι», δηλώνει ο κ. Αγοραστός. «Υλοποιούμε έργα ουσίας, που βελτιώνουν την καθημερινότητα, δημιουργούν θέσεις εργασίας και στηρίζουν την τοπική οικονομία» προσθέτει.

Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει διαπλάτυνση της οδού, κατασκευή τάφρου, εργασίες οδοστρωσίας κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου