ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στο δήμο Σκιάθου οι Κουκουναριές για δέκα συν πέντε χρόνια

στο-δήμο-σκιάθου-οι-κουκουναριές-για-δ-833960

Υπογράφηκε η σύμβαση με την εταιρεία ακινήτων δημοσίου για την παραχώρηση της παραλίας – φιλέτο

Στο δήμο Σκιάθου παραχωρήθηκε για δέκα συν πέντε χρόνια η αξιοποίηση της παραλίας Κουκουναριές μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με την εταιρεία ακινήτων του δημοσίου. Το αρχικό ποσό παραχώρησης ανέρχονταν σε 1 εκατ. 200.000 ευρώ και μετά από πολλές προσπάθειες και αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις, ορίστηκε σε 186.000 ευρώ. Η σύμβαση παραχώρησης των Κουκουναριών μεταξύ του Δημάρχου Σκιάθου κ. Πρεβεζάνου και της ΕΤΑΔ υπογράφηκε προχθές, ενώ χθες συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, προκειμένου να επικυρωθεί η παραπάνω σύμβαση.

Συγκεκριμένα παραχωρήθηκε στο Δήμο Σκιάθου η αξιοποίηση της παραλίας των Κουκουναριών και το λιμανάκι, ενώ σήμερα αναμένεται να οριστούν από την οικονομική Επιτροπή του δήμου Σκιάθου, οι όροι δημοπράτησης και οι τιμές εκκίνησης. Σύμφωνα με δήλωση του αντιδημάρχου αρμοδίου επί οικονομικών θεμάτων του δήμου Σκιάθου Ηλία Σταμέλου, η διαδικασία δημοπράτησης της συγκεκριμένης παραλίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί την 21η Ιουνίου και για χρονικό διάστημα ενός έτους.Στη συνέχεια, αρχές φθινοπώρου αναμένεται να καταρτιστεί η κανονιστική των Κουκουναριών και η νέα δημοπράτηση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς, θα έχει ως χρονικό ορίζοντα πέντε χρόνια. Οπως υπογράμμισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος «θα θεσπίσουμε ισχυρούς κανόνες, διότι πρέπει να σεβαστούμε τον τουρίστα και το περιβάλλον».

Δημοπράτηση παραλιών

Στη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, εξάλλου, ο αντιδήμαρχος κ. Σταμέλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της δημοπράτησης των παραλιών, υπογραμμίζοντας σε οξείς τόνους ότι η διαδικασία πραγματοποιείται τον Ιούνιο, διότι καθυστέρησε η κοινοποίηση της ΚΥΑ στο δήμο Σκιάθου. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ΚΥΑ κοινοποιήθηκε στις 4 Μαΐου, με αποτέλεσμα οι δεκαπέντε και πλέον παραλίες του νησιού να δημοπρατηθούν το ερχόμενο Σάββατο 11 Ιουνίου, ενώ εξήγησε παράλληλα ότι απαιτείται διάστημα ενός και πλέον μηνός έως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες, χρονοβόρες διαδικασίες, ειδικά για ένα νησί όπως η Σκιάθος.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου