ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σκόπελο «ψηφίζουν» οι Αγγλοι με διαδικτυακή τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του Λονδίνου

σκόπελο-ψηφίζουν-οι-αγγλοι-με-διαδι-825173

Σε κλοιό πανδημίας οι διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, με «μπαράζ» ακυρώσεων να καταγράφονται φέτος, ενώ θα διεξαχθεί για πρώτη φορά διαδικτυακά η μεγάλη έκθεση του Λονδίνου, ιδιαίτερα δημοφιλής στους φορείς της Μαγνησίας. Αξιοσημείωτο είναι, παράλληλα, το γεγονός ότι καταγράφονται διθυραμβικά σχόλια για την Σκόπελο, με το blog της κορυφαίας αεροπορικής εται– ρίας Jet 2, να συγκαταλέγει το νησί στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς.

Στο μεταξύ, τις πύλες της ανοίγει σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τουρισμού για το 2020, WTM Virtual 2020, που θα πραγματοποιηθεί λόγω των ειδικών συνθηκών μόνο ηλεκτρονικά. Μετά την άμεση κινητοποίηση της, η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου κατόρθωσε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του προορισμού στο μεγάλο παγκόσμιο τουριστικό γεγονός ως συνεκθέτης του ΕΟΤ χωρίς κόστος.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Ευσταθίου, θα εκπροσωπήσει τη Σκόπελο στη διάρκεια του εκθεσιακού τριημέρου 9-11 Νοεμβρίου, προκειμένου να παρουσιάσει τον προορισμό σε αξιόλογους επαγγελματίες, δημοσιογράφους και bloggers που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους μετά από προετοιμασία, αποστολή προσκλήσεων και προγραμματισμό επαφών.

Η ενέργεια αυτή συμβαδίζει και συμπληρώνει απόλυτα τη σημαντική διπλή διάκριση που πέτυχε η Επιτροπή Τουρισμού σε συνεννόηση με το δραστήριο Γραφείο ΕΟΤ της Μεγάλης Βρετανίας και την εξαιρετική πρωτοβουλία του, που αφορά στην ένταξη της Σκοπέλου σε δύο σημαντικές λίστες που ανακοίνωσε ένα από τα ισχυρότερα ταξιδιωτικά blogs της Αγγλίας, το blog της JET2.

Σύμφωνα με τη JET2 και το blog της που διαμορφώνει τις ταξιδιωτικές τάσεις εκατομμυρίων Αγγλων τουριστών, η Σκόπελος κατατάσσεται ανάμεσα στους «Ελληνικούς προορισμούς- θαύματα πολιτισμού και ιστορίας» καθώς και ανάμεσα στα «κρυμμένα όμορφα πετράδια της Ελλάδας».

Σημειώνεται πως μεταξύ των περιοχών που επιλέγονται στις δύο λίστες, «η Σκόπελος είναι ο μοναδικός προορισμός που δεν διαθέτει αεροδρόμιο, ενδεικτικό της αναγνωρισιμότητας του τόπου και της επιτυχίας της δράσης», υπογραμμίζει η κ. Ευσταθίου. Κληθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ να σχολιάσει τα δεδομένα που διαμορφώνονται στο διεθνές τουριστικό πεδίο, ο προϊστάμενος Ελέγχων και Ανάπτυξης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, Νίκος Σαρούκος, υπογράμμισε ότι «περιμένουμε την ανακοίνωση που θα αλλάξει την ψυχολογία, προκειμένου να βοηθήσει να επιστρέψουμε σε πρώτη φάση έστω στο 45% του 2019».

Με την ανακοίνωση του εμβολίου να θεωρείται σημείο κλειδί για την ανάκαμψη του τουρισμού, υπογράμμισε ότι θα αποτελέσει το εφαλτήριο για να «αναθερμανθούν» οι προκρατήσεις.

Στην παρούσα χρονική περίοδο και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που υπάρχουν, δεν θεωρεί απώλεια το «πάγωμα» των εκθέσεων του εξωτερικού, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «σύμφωνα με ανακοίνωση της TUI, η αναστροφή της αρνητικής καμπύλης στον τουρισμό, αναμένεται να αρχίσει στο δεύτερο μισό του 2021».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου