ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μείωση 52,5% στο αεροδρόμιο Σκιάθου

μείωση-525-στο-αεροδρόμιο-σκιάθου-820767

Συνολική πτώση 55,3% στην επιβατική κίνηση του Οκτωβρίου στα 14 αεροδρόμια, που διαχειρίζεται η Fraport Greece

Με την πανδημία σε εξέλιξη συνεχίζεται η πτωτική τάση στην επιβατική κίνηση, αγγίζοντας το 55,3% τον Οκτώβριο στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, με τη Σκιάθο να καταγράφει επίσης αρνητικό πρόσημο και ποσοστό μείωσης 52,5% για το ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει η εταιρεία, το σύνολο των επιβατών που διακινήθηκαν στα παραπάνω αεροδρόμια ανήλθε σε 1.133.737 έναντι 2.534.959 επιβατών τον Οκτώβριο του 2019.

Στο αεροδρόμιο της Σκιάθου τον φετινό Οκτώβριο καταγράφηκαν 3.643 επιβάτες, έναντι 7.676 για το αντίστοιχο διάστημα του 2019, γεγονός που αποτυπώνει τις αρνητικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην ταξιδιωτική διάθεση του επιβατικού κοινού σε αεροπορικό επίπεδο.

Ενδεικτικά, σε σχέση με τα προαναφερθέντα, τα ποσοστά που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport Greece, σύμφωνα με τα οποία η κίνηση εσωτερικού σημείωσε μείωση 60,4% και η διεθνής 53,7%, αντίστοιχα.

Παράλληλα, η κίνηση για το πρώτο δεκάμηνο του 2020 διαμορφώνεται σε 8.395.136 επιβάτες, έναντι 28.726.660 το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2019, παρουσιάζοντας μείωση 70,8%. Η κίνηση εσωτερικού είχε μείωση 59,2% και η διεθνής 73,9%. Τον Οκτώβριο του 2020, ο μεγαλύτερος αριθμός αφίξεων προήλθε από τις αγορές Γερμανίας, Βρετανίας, Δανίας, Γαλλίας και Ελβετίας.

Με τις πτήσεις εσωτερικού, προς και από την Αθήνα, που εκτελούνται Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Σάββατο, το αεροδρόμιο της Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» παραμένει στις επάλξεις, με τις πτήσεις εξωτερικού να έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους, στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Με το βλέμμα στην πανδημία και την ερχόμενη χρονιά, στελέχη της διαχειρίστριας εταιρείας αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Το θέμα είναι υγειονομικό. Δεν είναι ένα θέμα το οποίο αφορά αποκλειστικά στην Ελλάδα. Το σημαντικό, το κλειδί προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η τουριστικά αγορά για το 2021, είναι κυρίως η κοινή αντιμετώπιση του θέματος και η δημιουργία ενός κοινού κανόνα εισόδου – εξόδου των χωρών, που δεν υπήρχε φέτος το καλοκαίρι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η απόφαση που θα ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα επιτρέψει σε όλους τους φορείς της τουριστικής αγοράς να κάνουν πιο συγκεκριμένο σχεδιασμό για την ερχόμενη χρονιά».

Διατηρώντας την πεποίθηση ότι απαιτείται μια κοινή διαδικασία για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφορικά με την εισροή των επιβατών, τα στελέχη της Fraport Greece συνεχίζουν τις προσπάθειες για ανάπτυξη, εκτιμώντας ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η κατάρτιση κοινών κανόνων, που θα δώσουν τον τόνο και το κλίμα για τη χρονιά που θα έρθει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου