ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κορυφαίοι νησιωτικοί προορισμοί Σκιάθος και Σκόπελος

κορυφαίοι-νησιωτικοί-προορισμοί-σκι-815035

Σημαντική θέση κατέχουν οι Βόρειες Σποράδες μεταξύ των δημοφιλών καλοκαιρινών προορισμών, με τη Σκιάθο και τη Σκόπελο να καταγράφονται μεταξύ των 15 κορυφαίων τουριστικών προορισμών, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.trivago.gr.

Σύμφωνα με αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη χρονιά, η Σκιάθος βρίσκονταν στην τρίτη θέση και η Σκόπελος στη 13, μεταξύ των 15 δημοφιλέστερων Ελληνικών προορισμών. Φέτος, αντίστοιχα, η Σκιάθος βρίσκεται στη δωδέκατη θέση και η Σκόπελος στη δέκατη πέμπτη.

Με την πρώτη θέση να καταλαμβάνεται και φέτος από τα Χανιά, όπως και το περασμένο καλοκαίρι, τα φώτα φαίνεται να είναι στραμμένα στην Κρήτη για το φετινό καλοκαίρι. Σταθερή φαίνεται και η προτίμηση για την Σαντορίνη, η οποία διατηρεί τη δεύτερη θέση στην κατάταξη προτιμήσεων των Ελλήνων, την ίδια θέση στην οποία είχε κάνει την εμφάνισή της και κατά το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα της trivago, αρκετές θέσεις υψηλότερα από την περασμένη χρονιά βρίσκεται η Ζάκυνθος, η οποία είναι τρίτη, ακολουθούμενη από τη Νάξο και την Κέρκυρα. Η Κέρκυρα, μάλιστα, φαίνεται να έχει ανέβει πολύ στις προτιμήσεις, καθώς πέρυσι η θέση που είχε ήταν η 15η.

Εκτη κατατάσσεται η Πάρος, δύο θέσεις υψηλότερα από πέρυσι, με τη Ρόδο να ακολουθεί στην έβδομη θέση, παραμένοντας σταθερή συγκριτικά με το καλοκαίρι του 2015. Στην όγδοη θέση κάνει την εμφάνισή της η Λευκάδα, ακολουθούμενη από τη Μήλο, ενώ η δεκάδα ολοκληρώνεται με την Κεφαλονιά.

Ο προορισμός που ακολουθεί την πρώτη δεκάδα μάς μεταφέρει πιο βόρεια, αφού η Θάσος φαίνεται να προτιμάται ιδιαιτέρως φέτος, κάνοντας την εμφάνισή της μεταξύ των κορυφαίων προορισμών, σε αντίθεση με πέρυσι που δεν τα είχε καταφέρει να βρίσκεται μεταξύ των 15 δημοφιλέστερων προορισμών για τους Ελληνες. Τέλος, η Σκιάθος καταλαμβάνει την 12η θέση, ενώ η δεκαπεντάδα ολοκληρώνεται με τη Σύρο, τα Σύβοτα και τη Σκόπελο.

Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ πρώτης Ιανουαρίου και 22 Μαΐου 2016, για ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν μεταξύ πρώτης Ιουλίου και 31 Αυγούστου 2016. Οι τιμές αφορούν το μέσο όρο τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο και προκύπτουν από τις τιμές που εντοπίζονται για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2016.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου