ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζημιές στον παραλιακό δρόμο Σκοπέλου

ζημιές-στον-παραλιακό-δρόμο-σκοπέλου-799837

Καμπανάκι του δήμου Σκοπέλου για τον παραλιακό δρόμο και την αγροτική οδοποιία, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές μετά την πρόσφατη νεροποντή που σημειώθηκε στο νησί, στα έγγραφα στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, με εξίσου βασικό αίτημα την αντιπλημμυρική θωράκιση του Αγνώντα.

Συγκεκριμένα, λόγω της καταρρακτώδους βροχής και της σφοδρότητας του ανέμου, που ξεπερνούσε τα 8 μποφόρ, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές. Στο αγροτικό δίκτυο και των τριών κοινοτήτων, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, κατέρρευσαν πρανή, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η προσβασιμότητα.

Παράλληλα, ο παραλιακός δρόμος της Σκοπέλου, που οδηγεί προς τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, προς την τουριστική ζώνη και τα μοναστήρια, λόγω της σφοδρότητας των ανέμων υπέστη σοβαρότατες ζημιές. Κατέρρευσαν πρανή από φυσικούς ογκολίθους που στήριζαν το οδόστρωμα, δημιουργήθηκαν σπηλαιώσεις, με τον δήμαρχο Σκοπέλου, Σταμάτη Περίσση, να εκφράζει την ανησυχία του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επισημαίνοντας ότι «ίσως σε κάποια επόμενη κακοκαιρία να καταστραφεί».

Επίσης οι οικισμός του Αγνώντα που το 2015 έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή συνεπεία των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί, «παραμένει ακόμη ανοχύρωτος, διότι παρ’ ότι έχει υποβληθεί η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας σε διαφόρους φορείς, μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει χρηματοδότησης» επεσήμανε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Βούλγαρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου