ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χρωστούν 3,7 εκ. ευρώ στο Δήμο Σκιάθου ~ Θα κινηθούν εισπρακτικές διαδικασίες

χρωστούν-37-εκ-ευρώ-στο-δήμο-σκιάθου-θα-κ-79092

Θετικό πρόσημο στον απολογισμό τρίτου τριμήνου που εγκρίθηκε προχθές από το Δημοτικό Συμβούλιο

Οι οικονομικοί δείκτες του τρίτου τριμήνου συζητήθηκαν στην προχθεσινή, μαραθώνια πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, στη διάρκεια της οποίας έγινε, παράλληλα, αναφορά στις οφειλές, παρελθόντων οικονομικών ετών, τρίτων προς το Δήμο, οι οποίες υπολογίζονται σε 3.700.000 ευρώ περίπου.

Το συγκεκριμένο ποσό έχει συσσωρευτεί σε εύρος δέκα και πλέον ετών, ενώ στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να γίνει εκκαθάριση της λίστας των οφειλετών και να κινηθούν κατόπιν όλες οι διαδικασίες που ορίζει ο νόμος, προκειμένου να εισπραχθούν τα οφειλόμενα.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών Ηλίας Σταμέλος, ανέφερε ότι «είμαστε ήδη σε συνεννόηση με νομικούς, διότι η είσπραξη των παλαιών οφειλών θα μας απαγκιστρώσει από οικονομικά βάρη. Θα γίνει εκκαθάριση της λίστας διότι ορισμένες οφειλές είναι φύσει αδύνατο να εισπραχθούν, αυτό θα το συζητήσουμε με νομικούς, προσέθεσε, ώστε να έχουμε έναν προϋπολογισμό ο οποίος θα είναι πραγματικός».

Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες είσπραξης, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, αλλά «με κοινωνική ευαισθησία απέναντι σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν» όπως διευκρινίζει παράλληλα.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά του Δήμου Σκιάθου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υπογραμμίζει ότι είναι «σχετικά καλή, αλλά μπορεί να γίνει καλύτερη». Όπως φαίνεται, άλλωστε, στην εισηγητική απόφαση της προηγούμενης οικονομικής επιτροπής για την τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 (δεύτερο τρίμηνο), το πρόσημο είναι θετικό.

Ουσιαστικής σημασίας παράγοντας για να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες του Δήμου, είναι «να πληρώνουν όλοι, δίκαια και ισοβαρή» ώστε «να προβούμε και σε μειώσεις τελών όταν θα καταφέρουμε να εισπράττουμε το 95% των οφειλών» όπως επισημαίνει ο κ. Σταμέλος.

Στην τοποθέτησή της, πάνω στο ίδιο θέμα, η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Αναστασία Φιλαρέτου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε ξεκαθάρισμα της λίστας των παλαιών οφειλών προς το Δήμο, προκειμένου να καταρτίσουμε έναν προϋπολογισμό, ο οποίος θα είναι ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος».

Στο επίκεντρο της προχθεσινής συνεδρίασης τέθηκε, εξάλλου, ο ορισμός μελών και η συγκρότηση διοικητικών συμβουλίων, μεταξύ των οποίων της ΔΕΥΑ Σκιάθου, του

Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκιάθου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στα οποία πρόεδρος του Δ.Σ. θα είναι ο δήμαρχος Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος. Πρόεδρος της επιτροπής Πολιτισμού θα είναι ο Γεώργιος Κωνσταντόπουλος και της επιτροπής Περιβαλλοντικής προστασίας και Περιβάλλοντος ο Ιωάννης Σταματάς.

Επίσης πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας εκπαίδευσης θα είναι ο Νικόλαος Αναγνώστου και της Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου, αντίστοιχα, ο Γεώργιος Θεοδώρου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου