ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Φιλοξενία σε περισσότερους ανέργους

φιλοξενία-σε-περισσότερους-ανέργους-790850

Για δεύτερη χρονιά από τον Ομιλο Επιχειρηματιών Σκιάθου

Περισσότεροι από 300 άνεργοι αναμένεται να φιλοξενηθούν φέτος σε καταλύματα της Σκιάθου, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιεί ο Ομιλος Επιχειρηματιών Σκιάθου, σε συνεργασία με το Star Channel και την συνδρομή των ξενοδόχων και ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων του νησιού.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, προσφέροντας τριήμερες διακοπές σε περισσότερο από 200 ανέργους κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στο πεδίο της κοινωνικής προσφοράς.

Η ίδια πρωτοβουλία, που αναμφίβολα είναι καινοτόμα, θα υλοποιηθεί και φέτος από τον Ομιλο Επιχειρηματιών της Σκιάθου, καθώς οι εμπνευστές της συγκεκριμένης δράσης «κατανοούν την οικονομική δυσχέρεια που επικρατεί στην Ελλάδα και την αδυναμία πολλών Ελλήνων ανέργων να πάνε έστω και ολιγοήμερες διακοπές».

Φέτος, και μετά την επιτυχημένη έκβαση του προγράμματος, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των φιλοξενουμένων ανέργων σε καταλύματα της Σκιάθου, θα ξεπεράσει τους 300. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η ανάδειξη του κοινωνικού προφίλ του νησιού.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται, σημειωτέον, σε ανέργους οι οποίοι διαθέτουν κάρτα ανεργίας και αδυνατούν εκ των πραγμάτων να μπουν στην διαδικασία των καλοκαιρινών διακοπών.

Το εν λόγω πρόγραμμα φιλοξενίας υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο και υπολογίζεται ότι στην διάρκεια της φετινής χρονιάς ο χρόνος φιλοξενίας θα επεκταθεί ενδεχομένως και τον Μάϊο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου