ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στην Αλόννησο «χτύπησαν» απατεώνες

στην-αλόννησο-χτύπησαν-απατεώνες-767531

Επιτήδειοι χρησιμοποίησαν το όνομα αντιδημάρχου για τηλεφωνική παραγγελία – απάτη

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν οι τηλεφωνικές απάτες επιτήδειων, που χρησιμοποιούν ονόματα παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην Αλόννησο «χτύπησε» αυτή την φορά επιτήδειος, ο οποίος τηλεφώνησε σε δύο επιχειρηματίες του νησιού, προσποιούμενος τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Δημήτρη Σκιάνη.

Ο δήθεν αντιδήμαρχος έκανε παραγγελία τόνου Αλοννήσου, προκειμένου να γίνει δωρεά σε μοναστήρι της περιοχής. Η παραγγελία είχε αξία 589 ευρώ, ενώ η ψεύτικη κατάθεση που ακολούθησε λίγο αργότερα ήταν 5.898 ευρώ.

Το άτομο, που κρύβεται πίσω από την τηλεφωνική απάτη, έστειλε το υποτιθέμενο καταθετήριο στους επιχειρηματίες, ζητώντας να του επιστραφεί το υπόλοιπο ποσό 5.309 ευρώ, καθώς έγινε λάθος, όπως ισχυρίστηκε, πατώντας ένα ψηφίο παραπάνω.

Οι δύο επιχειρηματίες αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για απάτη και ειδοποίησαν τον αντιδήμαρχο, ο οποίος κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στην Αστυνομία. Το νέο διαδόθηκε αστραπιαία στο νησί, με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Σκιάνη, με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, να εφιστά την προσοχή επιχειρηματιών και κατοίκων του νησιού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στο μεταξύ, ο δήμος Αλοννήσου, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, επισημαίνεται: «Προσοχή, υπέπεσε στην αντίληψη μας απόπειρα απάτης σε τοπική επιχείρηση του νησιού χρησιμοποιώντας τη γνωστή πλέον τακτική παραπλάνησης, χρησιμοποιώντας όνομα αντιδημάρχου και στην κατάθεση των χρημάτων από τον Δήμο, έγινε κατά λάθος μεγαλύτερη κατάθεση και θα πρέπει να επιστραφούν. Παρακαλούμε να έχετε αυξημένη την προσοχή σας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου